E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15955
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai valsts apmaksā miomas operāciju

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. decembrī, 2018
Solvita

Vai miomas operācija ir valsts apmaksāta?

A
atbild:
04. janvārī, 2019

Ministru kabineta noteikumu Nr. 555 Veselības aprūpes pakalpojumu organizēšanas un samaksas kārtība 2.9.3. punkts paredz, ka no valsts budžeta neapmaksā konservatīvas miomektomijas operāciju, izņemot gadījumus, kad konstatēta asiņošana vai tiek traucēta blakusorgānu darbība.

“Tas nozīmē, ka valsts apmaksāta miomektomijas operācija dienas stacionārā vai stacionārā sievietēm tiek nodrošināta gadījumos, kad tiek konstatēta dzemdes asiņošana vai tiek traucēta blakusorgānu darbība,” skaidro Nacionālā veselības dienesta pārstāve Tanita Tamme.

Ja operācija akūtā kārtā nav jāveic stacionārā, to kā valsts apmaksātu pakalpojumu ar ārsta speciālista vai ģimenes ārsta nosūtījumu iespējams saņemt kā plānveida pakalpojumu dienas stacionārā vai stacionārā. Līdz ar to par operācijas veikšanas iespējām aicinām konsultēties ar savu ārstējošo ārstu.

Vienlaikus Nacionālais veselības dienests informē, ka, lai aktualizētu minētās operācijas apmaksas nosacījumus un paplašinātu pacientu loku, kuriem operācija apmaksājama no valsts budžeta līdzekļiem, pagājušā gada nogalē uzsāktas sarunas ar Latvijas Ginekologu un dzemdību speciālistu asociāciju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas