E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11028
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Drošība
1
1
1
1

Papildu izmeklējumus profesionālā militārā dienesta kandidātiem neapmaksā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
22. decembrī, 2016
Diāna

Stājoties profesionālajā militārajā dienestā, komisija pieprasīja veikt dažādas veselības pārbaudes, kopsummā par vairākiem simtiem eiro. Darba likums paredz, ka potenciālajam darba devējam ir jāsedz šādi izdevumi (Darba likuma 36. p. trešā daļa), bet kādas tiesības uz šo izdevumu kompensāciju ir, stājoties dienestā?

A
atbild:
24. februārī, 2017
Aizsardzības ministrija
Ilze Muceniece, Personāla nodaļas vadītāja

Pirms ierašanās Rekrutēšanas un atlases centrā kandidātam patstāvīgi jāapmeklē psihiatrs, narkologs un ģimenes ārsts, lai sagatavotu nepieciešamās medicīniskās izziņas. Izmaksas par šīm izziņām kandidāts sedz pats.

Kandidāts, pēc uzaicinājuma ierodoties Rekrutēšanas un atlases centrā un līdzi ņemot psihiatra, narkologa un ģimenes ārsta izziņas, saņem norīkojumu uz Nacionālo bruņoto spēku Medicīnas nodrošinājuma centru Rīgā, Ezermalas ielā 8, veselības stāvokļa pārbaudei. Šī pārbaude tiek veikta bez maksas.

Savukārt reģionos kandidātam ir  jādodas uz tuvāko Zemessardzes bataljonu, kur izsniegs norīkojumu veselības stāvokļa pārbaudei dzīvesvietai tuvākajā medicīnas iestādē, ar kuru Nacionālie bruņotie spēki ir noslēguši līgumu. Šī pārbaude tiek veikta bez maksas.

Pēc veselības stāvokļa pārbaudes kandidāts ar medicīniskās komisijas izsniegto slēdzienu atkārtoti ierodas Rekrutēšanas un atlases centrā. Ja slēdziens ir atbilstošs prasībām, kādas noteiktas dienestam bruņotajos spēkos, atlases procedūra ar kandidātu tiks turpināta, bet, ja neatbilstošs, – atlase tiks pārtraukta.

Izņēmums ir gadījumi, ja šo veselības pārbaužu laikā mediķiem rodas nepieciešamība kandidātiem veikt papildu izmeklējumus. Papildu izmeklējumi atmaksāti netiek.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 60 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas