E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10011
Lasīšanai: 2 minūtes
3
1
3
1

Par ieroča izmantošanu pašaizsardzībai no draudīgiem suņiem

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
24. jūlijā, 2016
Jevgēnijs

Labdien! Man ir divi maza izmēra suņi, ar kuriem es regulāri pastaigājos. Abi suņi vienmēr tiek turēti pavadā. Es dzīvoju privātajā ciematā. Tā kā likumsargi nekad pie mums neiegriežas, vairāki lielo suņu īpašnieki regulāri izved pastaigā savus suņus, nepiesprādzējot un neturot tos pavadā. Vairāki šie suņi (un arī viņu īpašnieki) ir noskaņoti diezgan agresīvi. Kā es esmu tiesīgs rīkoties šādās situācijās? Vai man ir tiesības nēsāt līdzi pneimatisko ieroci vai kaut kādu citu (piem., auksto) ieroci, lai tajā gadījumā, ja uz mani un maniem pavadā turētajiem suņiem mēģina uzbrukt nepiesprādzēts, agresīvi noskaņots liels suns, to pielietotu? Ja tā rīkoties nedrīkst, kā tad man jārīkojas? Paldies!

A
atbild:
26. jūlijā, 2016
Vineta Vilcāne
speciāli LV portālam

Valsts policijā norāda, ka Latvijā pašaizsardzības nolūkam atļauti vairāki ieroči. Kā piemēri minami elektrošoka ierīces, gāzes pistoles, gāzes baloniņi, tostarp arī psiholoģiskas iedarbības skaņu ierīces agresīvu dzīvnieku aizbaidīšanai. Plašāks uzskaitījums atrodams Ieroču un speciālo līdzekļu aprites likuma 7. pantā. Daudziem no šiem ieročiem ir noteikti iegādes un izmantošanas ierobežojumi, plašāk par to var izlasīt Ieroču un speciālo līdzekļu aprites likuma 16. pantā.

Valsts policijā norāda: "Pirms izlemjat attiecīgi reaģēt uz izveidojušos situāciju ciemā, aicinām to risināt miermīlīgā ceļā. Atgādinām, ka arī šādās konflikta situācijās jebkurā laikā varat zvanīt 110 vai vērsties sev tuvākajā policijas iecirknī."

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas