DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. oktobrī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Atkārtoti izsludināts IZM Valsts pētījumu programmas  “Izglītība” 2023.–2026. gadam trešais projektu pieteikumu konkurss 

Lai sniegtu ieguldījumu pierādījumos balstītu lēmumu pieņemšanai par izglītības sistēmas attīstību un stratēģisko izglītības attīstības mērķu sasniegšanu, kā arī radītu jaunas zināšanas un praktiski lietojamus risinājumus izglītības iestādes, pašvaldības un valsts mērogā, Latvijas Zinātnes padome, pamatojoties uz Ministru kabineta 2018. gada 4. septembra noteikumu Nr. 560 “Valsts pētījumu programmu projektu īstenošanas kārtība” 17. punktu, atkārtoti  izsludina Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts pētījumu programmas “Izglītība” 2023.–2026. gadam (turpmāk – programma) projektu pieteikumu trešo atklāto konkursu. 

Projektu pieteikumu otrais atklātais konkurss tiek organizēts atbilstoši Ministru kabineta rīkojuma Nr. 567 “Par valsts pētījumu programmu “Izglītība””  mērķiem, lai nodrošinātu MK rīkojuma 5.2. apakšpunktā noteiktā programmas uzdevuma izpildi: 

  • “Nodrošināt individualizēta mācīšanās procesa, mācīšanas un vērtēšanas iespējas, izmantojot mākslīgā intelekta un citu tehnoloģiju risinājumus un ievērojot akadēmisko godīgumu un pozitīvu ietekmi uz izglītības kvalitāti. Mērķa īstenošanas uzdevums ir izstrādāt un testēt mākslīgā intelekta un citu tehnoloģiju pielietojuma optimālos scenārijus vispārējā un augstākajā izglītībā, lai veidotu attīstības stratēģiju mākslīgā intelekta un citu tehnoloģiju ieviešanai izglītības sistēmā” 

Projektu konkursa ietvaros plānots finansēt vienu projektu, kura maksimālais finansējums - 1 350 000  eiro  un minimālais projekta finansējums – 300 000 eiro. 

  • Interesentiem ir iespēja iepazīties ar konkursa nolikumu un dalības nosacījumiem LZP tīmekļa vietnē: https://bit.ly/3NgFR6I  
  • Projektu pieteikumi iesniedzami Nacionālajā zinātniskās darbības informācijas sistēmā https://sciencelatvia.lv  

Projektu konkursam aicinām pieteikties līdz 4. novembrim. Projekta konkursā var piedalīties Latvijas Republikas zinātniskās institūcijas, kas reģistrētas Zinātnisko institūciju reģistrā un kas atbilst pētniecības organizācijas definīcijai. Kā sadarbības partneris var piedalīties arī valsts institūcija, kurai zinātniskās darbības veikšana ir noteikta ar ārējo tiesību aktu, nolikumā vai statūtos. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI