DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. oktobrī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

2024. gada 8. oktobrī norisināsies IV Starpkontinentālais tiešsaistes šaha čempionātā ieslodzītajiem

Ieslodzījuma vietu pārvalde informē, ka 2024.gada 8.oktobrī norisināsies IV FIDE interkontinentālais tiešsaistes šaha turnīrs ieslodzītajiem "Chess for Freedom". Starpkontinentālajā tiešsaistes šaha čempionātā ieslodzītajiem Latviju šogad pārstāvēs Jelgavas cietuma, Iļģuciema cietuma un Rīgas Centrālcietuma komandas. Ieslodzījuma vietu pārvalde sadarbībā ar Starptautisko šaha federāciju (turpmāk – FIDE), kopš 2022. gada organizē regulāras šaha nodarbības brīvprātīgo, šaha meistara Sergeja Kļimakova un cietuma šaha kluba dibinātāja un līdera Daiņa Miķelsona pavadībā. 2023. gada čempionātā Jelgavas cietuma komanda ieguva 18. vietu starp  pasaules valstīm un  komandām. 

Pirms šaha turnīra atklāšanas sākuma pl. 12.00 Iļģuciema cietuma sieviešu šaha komandai teikt uzmundrinājuma vārdus tiek aicināta FIDE rīkotājdirektore un valdes priekšsēdētāja vietniece Dana Reizniece-Ozola. 

FIDE organizētais čempionāts jau ceturto gadu apvienos ieslodzītos no 51 pasaules valsts ar vairāk nekā 120 komandām – vīriešu, sieviešu un jauniešu sastāvā.  

FIDE darbības mērķis ieslodzījuma vietās ir ar šaha palīdzību mācīt ieslodzītajiem izdarīt labāku izvēli un apzināti rīkoties ne tikai šaha spēlē, bet arī dzīves situācijās, lai nestu labumu kā indivīdam tā sabiedrībai kopumā. Šaha treniņu pozitīvos rezultātus atzīst ne tikai ieslodzītie, bet arī brīvprātīgie un nodarbinātie. Šahs ļauj ieslodzītajiem pašrealizēties un apgūt noderīgas prasmes, kas palielinātu iespējas apzinīgāk veidot nākotni pēc atbrīvošanas.  

Par savu cilvēcību, neatlaidību un apbrīnojamo trenera talantu šaha treneris, internacionālais meistars Sergejs Kļimakovs 2023.gadā saņēma Tieslietu ministrijas apbalvojumu "Cilvēks - cilvēkam". 

Šaha turnīra norises vieta: Iļģuciema cietums, Tvaikoņu iela 3, Rīga,, un Jelgavas cietums, Palīdzības iela 3, Jelgava, LV-3001 un. Sākums pl.12.00. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI