DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība
2
2

Atpazīstamības zīmi “Viedais ciems 2024” iegūst astoņas kopienas

Publicitātes foto

Šī gada 28. jūnijā Augšdaugavas novada Bebrenē Latvijas viedo ciemu un lauku kopienu vasaras foruma “Kopienu persilāde 2024” ietvaros notika atpazīstamības zīmes “VIEDAIS CIEMS 2024” apbalvošanas ceremonija, kurā tika paziņoti astoņi atpazīstamības zīmes ieguvēji – Alsunga, Ance, Dekšāres, Jaunlutriņi, Launkalne, Līksna, Meņģele un Pelēči. Kopumā šobrīd Latvijā ir 32 vietas, kas ir ieguvušas Atpazīstamības zīmi “VIEDAIS CIEMS”.

Ar krāšņu apbalvošanas ceremoniju noslēgusies atpazīstamības zīmes “VIEDAIS CIEMS 2024” pasniegšana. Iniciatīvas laikā visā Latvijā tika meklētas un noskaidrotas viedas un stipras kopienas, kas veido un attīsta savas teritorijas, aktīvi iesaista vietējos iedzīvotājus, attīstot jaunas pieejas izaicinājumu risināšanai laukos.

Pretendēt uz atpazīstamības zīmi “VIEDAIS CIEMS 2024” tika aicināta ikviena Latvijas lauku aktīvā kopiena un ciems, un kopumā tika saņemti 19 pieteikumi no dažādiem Latvijas novadiem.  Pirmo kārtu pārvarēja un sevi otrajā kārtā prezentēja 14 kopienas, demonstrējot savu pieredzi un inovācijas kopienu un savas vietējās teritorijas attīstībā.

Kopienu pieteikumus vērtēja 13 ekspertu žūrija, kurā darbojās pārstāvji no Latvijas Universitātes un Rīgas Tehniskās universitātes, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Latvijas Pašvaldību savienības, Valsts Lauku tīkla, Latvijas Dabas fonda, kā arī pārstāvji no esošajiem atpazīstamības zīmes “VIEDAIS CIEMS” ieguvējiem.

Kā atzina žūrija, katrs no ciemiem demonstrēja savu viedumu un unikalitāti, kas apliecināja to atbilstību atpazīstamības zīmes “VIEDAIS CIEMS” kritērijiem. “Bija prieks redzēt, ka ciemi aug, ka arvien vairāk izvēlas stratēģisku attīstību un spēj līdz tai nonākt apvienojoties visai kopienai.”

Atpazīstamības zīmes “VIEDAIS CIEMS 2024" apbalvošanas pasākuma video ierakstu no Latvijas lauku kopienu un viedo ciemu vasaras foruma “Kopienu persilāde 2024”, Bebrenē, Augšdaugavas novada, iespējams noskatīties šeit: https://ej.uz/Viedieciemi2024

Vieds ciems – viedi cilvēki! Viedi cilvēki – vieda Latvija!

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI