DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. februārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts aizsardzība

Andris Sprūds reģionālajā vizītē apmeklēs Latgali un Aizkraukles novadu

No 22. līdz 23. februārim aizsardzības ministrs Andris Sprūds darba vizītē apmeklēs Latgales reģionu un Aizkraukles novadu, lai tiktos ar vietējo pašvaldību iedzīvotājiem un amatpersonām, kā arī Nacionālo bruņoto spēku reģionālo vienību pārstāvjiem.

Vizītes laikā aizsardzības ministrs tiksies ar Aizkraukles un Daugavpils pašvaldību pārstāvjiem, lai pārrunātu civilās aizsardzības plānus, pašvaldību lomu krīzes situāciju pārvarēšanā, kā arī militārā poligona “Sēlija” izveides gaitu.

Tāpat ministrs viesosies Daugavpils Universitātē un piedalīsies pasākumā “Atpakaļ uz skolu” Daugavpils valstspilsētas vidusskolā. Papildus tam, paredzēta tikšanās arī ar Latgales reģiona nevalstisko organizāciju pārstāvjiem.

A. Sprūds vizītē apmeklēs Zemessardzes 55. kājnieku bataljonu, Zemessardzes 34. kājnieku bataljonu un Zemessardzes 3. Latgales brigādes poligonu “Meža Mackeviči”, lai aplūkotu infrastruktūru un apmācību apstākļus, kā arī tiktos ar zemessargiem, valsts aizsardzības dienesta karavīriem un komandējošo sastāvu.

Jau ziņots, ka 2023. gada 22. jūnijā Saeima pieņēma Militārā poligona “Sēlija” izveides likumu, nosakot priekšnoteikumus jauna militārā poligona “Sēlija” izveidei Jēkabpils un Aizkraukles novadu teritorijās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI