DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. februārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Aicina iepazīt Latvijas un Ukrainas vēsturi kopā ar folkgrupu “Kokle” un bandūras virtuozi Darju Leleko

Ceturtdien, 15. februārī, no plkst. 17.00 līdz 20.00 Latvijas Universitātes galvenajā ēkā (Raiņa bulvāris 19, Rīga) norisināsies biedrības “Gribu palīdzēt bēgļiem” rīkotā “Dzīvā (prasmju) bibliotēka”. Tās laikā būs iespēja iepazīties ar Latvijas un Ukrainas vēsturi, mācīties latviešu tautas dejas kopā ar folkgrupu “Kokle”, dziedāt ukraiņu dziesmas ar bandūras virtuozi Darju Leleko, gatavot rotas ar latviešu un ukraiņu zīmēm un baudīt tradicionālo ukraiņu un latviešu ēdienu.

 

Dalībnieki varēs apmeklēt četras bibliotēkas:

  • dzīvo stāstu bibliotēkā norisināsies viktorīna par Latvijas un Ukrainas valstu dibināšanu un neatkarības iegūšanu;
  • praktisko zināšanu bibliotēkā dalībnieki varēs izgatavot rotaslietas ar latviešu un ukraiņu simboliem, kā arī kopā ar Latvijas Universitātes  folkgrupu “Kokle” apgūt latviešu tautas dejas un dziedāt ukraiņu dziesmas banduras pavadībā;
  • garšu bibliotēkā būs pieejama tradicionālā ukraiņu zupu – banošu un latviešu rupjmaizes kārtojums;
  • spēļu bibliotēkā ikviens varēs atrast sev piemērotu galda spēli.

Dalība pasākumā ir bez maksas, taču pasākumam ir ierobežots apmeklētāju skaits, tāpēc aicinām savu dalību pieteikt iepriekš, aizpildot elektronisko pieteikšanās anketu, kas pieejama šeit vai zvanot pa tālruni +371 28813184 Irina.

Biedrības „Gribu palīdzēt bēgļiem” mērķis ir sniegt praktisku, tūlītēju un brīvprātīgu palīdzību patvēruma meklētājiem, bēgļiem un starptautiskās aizsardzības saņēmējiem, vienlaikus veicinot šo cilvēku integrāciju Latvijā. "Gribu palīdzēt bēgļiem" ziedojumu konts: LV24HABA0551041611130.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI