DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. decembrī, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas kapitālsabiedrības saņem Latvijas Ilgtspējīgas pārvaldības balvas

Korporatīvās pārvaldības konsultatīvā padome 6. decembrī pasniedza Latvijas Ilgtspējīgas pārvaldības balvas uzņēmumiem, kuri šogad demonstrējuši izcilus sasniegumus korporatīvās pārvaldības jomā. Divas no četrām balvām ieguvušas Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrības SIA “Rīgas ūdens” un SIA “Rīgas namu pārvaldnieks”.

Šī bija trešā reize, kad tiek pasniegtas balvas par izciliem sasniegumiem korporatīvās pārvaldības jomā. Iepriekš balva bija pazīstama kā Korporatīvās pārvaldības balva, bet šogad kļuvusi par Ilgtspējīgas pārvaldības balvu.

SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” (RNP) apbalvojumu ieguva nominācijā “Padomes stratēģiskā iesaiste”. Apbalvojums piešķirts par to, ka RNP padome, cieši sadarbojoties ar valdi, ir demonstrējusi aktīvu iesaisti uzņēmuma izaugsmē, nosakot ambiciozus un tālredzīgus stratēģiskos mērķus. Uzņēmuma padome ir nodrošinājusi noturīgu un pārdomātu krīzes vadību un pieņemto lēmumu komunikāciju uzņēmumā, kā arī sistemātiski pievērš uzmanību ilgtspējīgas attīstības un korporatīvās pārvaldības jautājumiem. Šī balva ir apliecinājums RNP virzībai uz ilgtspējīgu attīstību. Šā gada vasarā RNP saņēma zelta kategoriju Ilgtspējas indeksā 2023 kopā ar vēl četrām Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrībām: SIA “Rīgas Dzemdību nams”, SIA “Rīgas meži”, SIA “Rīgas satiksme” un SIA “Getliņi EKO”.

SIA “Rīgas ūdens” (RŪ) saņēma balvu kategorijā "Iesaistīto pušu vadības praktiķis". Uzņēmums ir definējis iesaistītās puses un nodrošinājis mērķtiecīgus pasākumus to iesaistē. Neraugoties uz darbības jomas izaicinājumiem, tam ir izdevies būtiski stiprināt attiecības ar iesaistītajām pusēm, nodrošinot labu uzņēmuma reputāciju un veiksmīgu turpmāko izaugsmi. RŪ balvu saņem jau otro gadu pēc kārtas. Pērn uzņēmums Korporatīvās pārvaldības balvu saņēma par izaugsmi korporatīvās pārvaldības jomā. Tāpat divus gadus pēc kārtas finanšu uzņēmuma "Prudentia" un “Nasdaq Riga” fondu biržas veidotajā Latvijas vērtīgāko uzņēmumu Top 101 SIA “Rīgas ūdens” iekļuvis pirmajā trīsdesmitniekā, šogad ieņemot 30. vietu.

Latvijas Ilgtspējīgas pārvaldības balvas mērķis ir stiprināt Latvijas uzņēmumu ilgtspēju un veicināt Latvijas Korporatīvās pārvaldības kodeksa praktisko ieviešanu Latvijas uzņēmumos, veicinot uzņēmumu darbības efektivitāti un ilgtermiņa vērtības pieaugumu, kā arī sniegt publisku pozitīvu novērtējumu uzņēmumiem ar ilgtspējīgu pārvaldības modeli.

Rīgas pašvaldībai šobrīd pilnībā vai daļēji pieder 12 kapitālsabiedrības. To apgrozījums 2022. gadā pārsniedza 662,8 miljonus eiro, un tajās kopā nodarbināti vairāk nekā 10 000 darbinieki. Pērn Rīgas pašvaldība saņēma Korporatīvās pārvaldības balvu par būtisku ieguldījumu korporatīvās pārvaldības veicināšanā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI