DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. decembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Jānis Grasbergs konferencē par NVO lomu: politiku veidojam kopā

FOTO: Ieva Ābele, Saeima

“Mēs dzīvojam vienotā valstī ar stipriem pamatiem. Mūs vieno izpratne par valstiskumu un lietām, kas mums ir svarīgas,” sacīja Saeimas sekretāra biedrs Jānis Grasbergs piektdien, 1.decembrī, Saeimā atklājot konferenci “Nevalstiskās organizācijas kā sabiedrības noturības katalizators: ko māca Latgales piemērs?”. Tajā dalībnieki sprieda par nevalstisko organizāciju (NVO) lomu sabiedrības noturības stiprināšanā.

“Latgale ir reģions, kur sākas Eiropas Savienība. Tas ir reģions, kurš ģeogrāfiski atrodas vietā, kas, dalītas informatīvās telpas un etniskā sastāva dēļ, prasa papildu koncentrēšanos uz sabiedrības saliedētību. Tieši tāpēc ir svarīgi to veidot un attīstīt,” akcentēja J.Grasbergs. “Mēs kā sabiedrība, kā Latvijas iedzīvotāji politiku veidojam kopā. Ja to saprotam ikdienā, varam spert lielākus soļus, raitāk virzīties uz priekšu, un tas pamatā notiek, sadarbojoties ar nevalstiskajām organizācijām,” teica Saeimas sekretāra biedrs.

J.Grasbergs izcēla NVO lomu lēmumu pieņemšanas procesā un dialogā ar sabiedrību, tai skaitā dezinformācijas atspēkošanā. J.Grasbergs norādīja, ka NVO darbības veicināšanai būtu nepieciešams papildu finansējums, tikpat būtiska ir arī izpratne par pilsoniskās sabiedrības līdzdalības nozīmīgumu gan pašvaldību līmenī, gan valstiskā mērogā.

Saeimas sekretāra biedrs pauda, ka sabiedrības noturības stiprināšanai jāveicina sabiedrības iesaiste un līdzdalība. Rosinot jauniešus līdzdarboties, J.Grasbergs uzsvēra: “Nevalstiskās organizācijas, kurās jūs iesaistāties, ir tramplīns jūsu nākotnei.”

Konferences dalībniekus uzrunāja arī Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Latgales apakškomisijas sekretāre Anna Rancāne, kā arī biedrības “Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS” direktore Iveta Kažoka un Vācijas vēstnieks Latvijā Kristians Helts (Christian Heldt).

Biedrība “Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS” konferencē prezentēja pētījumu par Latgales nevalstisko sektoru – cik tas ir liels, stiprs un gatavs krīzēm. Savukārt konferences turpinājumā tās dalībnieki divās paneļdiskusijās sprieda par to, cik spēcīgas ir Latgales vietējās sabiedriskās organizācijas, aktuālo situāciju un to, kā stiprināt sabiedrības noturību Latgales reģionā.

Konferenci organizēja Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija sadarbībā ar biedrību “Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS” un Vācijas vēstniecību Latvijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI