DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. novembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme
14
14

Decembrī sāks kursēt jaunie elektrovilcieni

FOTO: Publicitātes foto

Piektdien, 17. novembrī, uzņēmums “Skoda Vagonka” ir saņēmis nepieciešamo atļauju no Valsts dzelzceļa tehniskās inspekcijas jauno elektrovilcienu ekspluatēšanai tirgū. Pirmais brauciens ar pasažieriem ir paredzēts šī gada decembrī, taču precīzs datums, kad jaunie elektrovilcieni uzsāks pasažieru pārvadājumus, tiks izziņots atsevišķi.

“Vilcieni ir ātrāks, ērtāks, drošāks un arī zaļāks veids, kā pārvietoties. Latvijai ir jākļūst par valsti, kurā dzelzceļš ir sabiedriskā transporta mugurkauls. Šodien esam spēruši lielu soli šajā virzienā, taču ar to darbs nebeidzas – mēs turpināsim cītīgi strādāt, lai nodrošinātu biežākus maršrutus, palielinātu, nevis samazinātu pieturvietu skaitu un pasažieru pieredzi braukšanai vilcienos padarītu ērtu un piekļūstamu ikvienam,” uzsver satiksmes ministrs Kaspars Briškens.

Starp AS “Pasažieru vilciens” un Čehijas uzņēmumu “Škoda Vagonka” ir noslēgts līgums par 32 jaunu elektrovilcienu iegādi, no kuriem 23 vilcieni tiek iegādāti par Eiropas Savienības Kohēzijas fonda finansējumu. Šobrīd Latvija ir saņēmusi 18 jauno vilcienu sastāvus, tiem tiek veiktas pārbaudes un visi nepieciešamie priekšdarbi, lai elektrovilcienus nodotu “Pasažieru vilcienam” un varētu sākt to ekspluatāciju.

Katrs elektrovilciens sastāv no četriem vagoniem, tajā ir sēdvietas 436 pasažieriem. Ar vilcieniem izpildīs reisus Aizkraukles, Tukuma, Skultes un Jelgavas virzienā. Vilcienos ir viena līmeņa iekāpšana no paaugstinātajām pasažieru platformām, kas ne tikai nodrošina pakalpojuma pieejamību ikvienam, bet arī saīsina pasažieru apmaiņas laiku pieturvietās. Iekāpšanas uz izkāpšanas ātrumu veicina arī platākas vilcienu durvis.

Jaunie elektrovilcieni nodrošinās komfortablāku braukšanu pasažieriem. Vilcienos ir klimata kontrole, ergonomiski sēdekļi, mūsdienu prasībām atbilstošas labierīcības. Tie ir aprīkoti ar video un audio informēšanas sistēmām, Wi-Fi pieslēgumu. Vilcienu gaita, salīdzinot ar pašlaik lietošanā esošajiem, ir vienmērīgāka un trokšņu līmenis salonos ir zemāks.

Labs saturs
14
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI