DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra
2
2

VIZIUM Jauno dabaszinātņu pētnieku centrs aicina skolēnus uz bezmaksas nodarbību

Ventspils zinātnes centra VIZIUM Jauno dabaszinātņu pētnieku centrs aicina 2. – 12. klases skolēnus piedalīties praktiskā bezmaksas nodarbībā kopā ar RTU "theLAB" koordinatoru Linardu Reini Rozīti. Nodarbībā būs iespēja radošā veidā gūt ieskatu inženierzinātnē, iepazīstot prototipu attīstības procesu un tiltu konstrukciju uzbūvi.

Izglītojošo nodarbību “Praktiskā inženierzinātne” mērķis ir ar praktisku un radošu darbošanos veicināt bērnu un jauniešu interesi par inženierzinātni un fiziku, kas var kalpot arī kā iedvesma turpmākai izglītībai un karjeras attīstībai šajās jomās. Nodarbību saturs pielāgots diviem vecuma posmiem – 2. - 6. klašu skolēni kopā ar vecākiem veidos tiltu konstrukcijas, savukārt 7. – 12. klašu skolēni izstrādās paši savus prototipus.

Jauno dabaszinātņu pētnieku centra nodarbības norisināsies 1. novembrī Ventspils zinātnes centra VIZIUM “Alfa” zālē, 2. stāvā:

  • 7. – 12. klašu skolēniem plkst. 15.00 – 16.30
    • “No sapņa līdz prototipam rokā” - radoša un praktiska pieredze, kuras mērķis ir iepazīstināt dalībniekus ar prototipu attīstības procesu un tā nozīmi produktu izstrādē. Skolēnu uzzinās, kas ir prototipi, kam tos izmanto, kā arī paši izmēģinās savus spēkus prototipa izstrādē, kas būs daļa no idejas konceptualizēšanas.
  • 2. – 6. klašu skolēniem (ar vecākiem) plkst. 17.00 – 18.30
    • “Makaronu tilts” - iespēja pilnveidot prasmes un gūt izpratni par inženierzinātni un fiziku. Skolēni kopā ar vecākiem iejutīsies inženieru lomā un uzbūvēs paši savus makaronu tiltus. Pēc būvniecības pabeigšanas vienam no tiltiem, izmantojot speciālu slogošanas iekārtu, tiks pārbaudīta tiltu slodzes izturība.

Nodarbības vadīs Linards Reinis Rozītis – jaunuzņēmumu atbalstītājs, RTU Zinātnes un Inovāciju centra atvērtā tipa produktu izstrādes darbnīcas "theLAB" koordinators.

Lai piedalītos nodarbībā, nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās šeit: www.adre.se/anketapetniekiem. Dalība nodarbībā ir bez maksas! Vietu skaits ierobežots.

VIZIUM Jauno dabaszinātņu pētnieku centra nodarbības plānots organizēt reizi mēnesī, visu mācību gadu. Katrā nodarbībā skolēniem būs iespēja tikties ar zinātniekiem vai STEM jomas entuziastiem. Plašāka informācija pa tālr. 667 766 55 vai rakstot uz e-pastu: ginta.grinberga@ventspils.lv. Dienu pirms nodarbības dalībniekiem tiks nosūtīts atgādinošs e-pasts.

Aktivitāte tiek īstenota Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas finanšu instrumenta 2014. - 2021. gada perioda programmas “Pētniecība un izglītība” aktivitātes “Inovācijas centri” projekta “Inovācijas centra izveidošana Ventspilī” ietvaros.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI