DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Zeps pieprasa RNP skaidrojumu par ieceri celt pakalpojumu maksu

Pirmdien, 16. oktobrī, Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Viesturs Zeps (LA) ir izziņojis komitejas ārkārtas sēdes sasaukšanu, lai saņemtu paskaidrojumus par šodien publiski izskanējušo informāciju par SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” (RNP) ieceri palielināt pārvaldīšanas maksu un algas pašvaldības uzņēmumā. Komitejas sēdi paredzēts sasaukt ceturtdien, 19. oktobrī.

V. Zeps: “Biju nepatīkami pārsteigts, izdzirdot par RNP plāniem celt savu pakalpojumu maksu tūkstošiem rīdzinieku. Pašvaldībai 100% piederošam uzņēmumam tomēr pirms šādu lēmumu pieņemšanas ir jāvērtē apstākļi. Atgādināšu, ka vēl joprojām dzīvojam augstas inflācijas un ekonomikas recesijas apstākļos, kad daudzām ģimenēm ir nopietnas grūtības segt krietni pieaugušos ikdienas izdevumus. Jo īpaši šādos apstākļos pašvaldībai nevajadzētu pašai būt tai, kas turpina “kurināt” inflācijas ugunsgrēku ar saviem lēmumiem.”

“Turklāt es būtu sagaidījis, ka RNP valde par šādām iecerēm informē atbildīgo komiteju pirms lēmumu pieņemšanas. Saprotams, ka RNP izmaksas varētu pieaugt, darba samaksa ir jāceļ, taču vienlaikus valdei pirms lēmuma par maksas celšanu būtu jāpiedāvā efektivizācijas pasākumi. Esmu pārliecināts, ka komitejas deputāti gribēs dzirdēt no valdes, cik ir plānots ietaupīt esošajās darbības izmaksās pirms lemšanas par maksas paaugstināšanu. Līdz šīs sarunas, kas sāksies ceturtdien ārkārtas komitejas sēdē, pabeigšanai es domāju, ka ir nevietā runāt par maksu paaugstināšanu,” uzsver komitejas priekšsēdētājs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI