DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Norisināsies trešais Starpkontinentālais tiešsaistes šaha turnīrs ieslodzītajiem

FOTO: Publicitātes foto

Šo trešdien, 11.oktobrī, norisināsies šaha turnīra pirmā diena, kad spēlē piedalīsies visas komandas un tikai labākās divas no katras grupas tiks tālāk uz otro dienu un nākamo kārtu. Turnīra fināls paredzēts 13. oktobrī, kad noskaidrosies čempionāta komanda.

Jau otro gadu pēc kārtas, Latviju šajā pasaules šaha turnīrā pārstāvēs komandas no Latvijas ieslodzījuma vietām: Jelgavas cietuma, Rīgas Centrālcietuma un Iļģuciema cietuma. Pagājušajā turnīrā, Jelgavas cietuma  vīriešu komanda, tikai pēc nepilnu divu mēnešu treniņiem, no vairāk nekā 80 komandām ieguva 36 vietu, kas ir ievērojams sasniegums, jo tika uzvarēta šaha lielvalsts Indija, kurai pirms šī turnīra bija nacionāla līmeņa turnīrs par tiesībām pārstāvēt valsti lielajā turnīrā.

Katra komanda sastāv no četriem spēlētājiem ar neierobežotu aizvietotāju skaitu. Spēles notiek mājaslapā “chess.com”, kurā ir izveidoti īpaši profili ieslodzītajiem ar dažādiem drošības ierobežojumiem, kas, piemēram, liedz saziņu starp spēlētājiem.

Ieslodzīto treneri ir šaha lielmeistare Dana Reizniece – Ozola un meistars Sergejs Kļimakovs, kuri visu gadu ir regulāri apmeklējuši ieslodzītos, lai trenētu un gatavotu tos turnīram. Šogad Latvijas komandas sacentīsies ar 118 komandām no vairāk nekā 50 pasaules valstīm.

Šahs palīdz ieslodzītajiem mērķtiecīgi pavadīt brīvo laiku, māca pacietību, cieņu pret pretinieku, domāt vairākus gājienus uz priekšu, samierināties ar zaudējumu un palīdz pieņemt labākus lēmumus dzīvē.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI