DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. augustā, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte īpašā Maizes dienā pulcēs nozares ekspertus

2023. gada 17. augustā Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU) Pārtikas tehnoloģijas fakultātē (PTF), Jelgavā, Rīgas ielā 22A notiks Maizes diena. Tajā LBTU pārtikas tehnologu sadarbības partneri – graudu pārstrādes un maizes ražošanas uzņēmumu – pārstāvji, nozares eksperti un interesi pulcēsies vienuviet, lai pārrunātu nozares aktualitātes un bagātinātos praktiskajās nodarbībās.

LBTU  PTF dekāns, asociētais profesors un vadošais pētnieks Mārtiņš Šabovics akcentē: “Ļoti būtiski, lai ik pa laikam durvis, aiz kurām norit pētniecība un nozares studiju process, tiktu atvērtas nozares ekspertiem un interesentiem un zinātnieki ar praktiķiem pārrunātu nozares jaunumus un iepazītos ar zinātniskajām aktualitātēm, kā arī pārrunātu līdzšinējo sadarbību. Tas stiprina esošās un veido jaunas sadarbības saites, kas tik ļoti nepieciešamas abām pusēm, lai veidotu spēcīgas partnerības, kopīgi sasniedzot labus rezultātus.”

Maizes diena plkst. 9.00 sāksies ar ekskursiju, kuras laikā visiem interesentiem būs iespēja iepazīties ar LBTU PTF telpām, kā arī studiju un pētniecības procesā pielietotajām tehnoloģijām. Maizes dienas atklāšana notiks plkst. 10.00, savukārt pēc tam LBTU PTF asociētā profesore, vadošā pētniece Dace Kļava klātesošos iepazīstinās ar zinātniskajām aktualitātēm graudu pārstrādes nozarē.

No plkst 11.15 līdz 13.15 Maizes dienas dalībniekiem būs iespēja darboties kopā ar zinātniekiem trīs tematos:

  • Kas rakstīts miltu kvalitātes sertifikātos un kā rādītājus izmantot maizes ražošanas procesā?

LBTU PTF asociētā profesore D.Kļava un AS “Dobeles dzirnavnieks” kvalitātes vadītāja M. Strazdiņa klātesošos vairāk iepazīstinās ar kvalitātes rādītājiem, kuri tiek iekļauti miltu sertifikātos - cietes klīsterizēšanās temperatūra un viskozitāte, ūdens absorbcijas spēju un mīklas iemīcīšanas laiks un noturība, kā arī jaunās graudu ražas kvalitātes tendencēm.

  • Kas dzīvo ieraugā?

LBTU PTF pētniece Sanita Reidzāne un Agroresursu un ekonomikas institūta vadošā pētniece Māra Bleidere interesentus iepazīstinās ar ieraugu veidiem, mikroorganismu asociācijām, miežu miltu izmantošanu ieraugu gatavošanā un ieraugu izpēti zem mikroskopa – būs iespējams apskatīt arī līdzi paņemtos maizes ieraugus.

  • Kā saprast, cik daudz un kādu iesalu izmantot?

LBTU PTF doktorante Rūta Mūrniece un SIA “LatMalt” vadītāja Ilona Dalbiņa-Bicka interesentus iepazīstinās ar rudzu iesala kvalitātes rādītājiem, stāstīs, ko tie raksturo un kā tos efektīvi izmantot maizes ražošanā.

Plkst. 14.00 plānots Maizes dienas noslēgums, kurā dalībnieki kopīgi vērtēs dienas norisi, kā arī klātesošie tiks iepazīstināti ar LBTU Mūžizglītības centra piedāvājumu zināšanu papildināšanai un Tehnoloģiju un zināšanu pārneses nodaļas sadarbības risinājumiem.

Lai piedalītos Maizes dienā, interesenti aicināti pieteikties līdz 15. augustam, rakstot uz e-pastu dace.klava@lbtu.lv vai pa tālruni 29490566, norādot interesējošo praktiskās daļas tēmu. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI