DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. jūlijā, 2023
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Ar vēstījumu nākamajām paaudzēm iemūrē kapsulu jaunā Olaines Mācību centra pamatos

Publicitātes foto

Šodien, 14. jūlijā, svinīgā pasākumā tika atzīmēta Olaines Mācību centra būvniecības uzsākšana ar kapsulas iemūrēšanu ēkas pamatos.

Olaines Mācību centrs tiek veidots, lai sniegtu Ieslodzījuma vietu pārvaldē nodarbinātajiem iespēju mācīties darba specifikai piemērotās telpās, izmantojot pilnveidotu mācību saturu un jaunas mācību metodes profesionālo zināšanu apguvei. Mācību centra ēka būs aptuveni 2500 kvadrātmetrus plaša, tajā atradīsies ne tikai mācību telpas nodarbinātajiem, bet arī konferenču zāle, ieslodzījuma vietu sistēmas muzejs, bibliotēka, lasītava, dienesta viesnīca, kā arī sporta un praktisko nodarbību telpas. Mācību centrā vienlaicīgi varēs apmācīt 150 nodarbinātos. Olaines Mācību centrs durvis vērs 2024.gada pirmajā pusgadā un tam būs būtiska loma arī jaunā Liepājas cietuma darbinieku sagatavošanas procesā, nodrošinot jaunai resocializācijas sistēmai atbilstošu mācību vidi un infrastruktūru.

Mācību centra būvniecība tiek īstenota Ieslodzījuma vietu pārvaldes projekta "Mācību centra infrastruktūras un apmācībai paredzēta ieslodzījuma vietas paraugkorpusa izveide Olaines cietuma teritorijā"  Nr.1-6.4/2-2019 ietvaros ar Norvēģijas grantu finansiālu atbalstu.

Objekta būvniecību veic SIA “Pillar Contractor”, saskaņā ar noslēgto līgumu par 6 364 029,82 eiro (bez PVN) no kuriem 85% ir Norvēģijas valdības jeb Norvēģijas grantu finansējums, bet 15% ir Latvijas valsts budžeta finansējums. Šodien  kapsulā ievietotais vēstījums ir simboliska liecība nākamajām paaudzēm. Līdz ar vēstījumu kapsulā tika ievietots Ieslodzījuma vietu pārvaldes 2022.gada žurnāls kā arī nupat notikušo Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku dalībnieka nozīmīte, Latvijas Bankas piemiņas monēta "Saulespuķe Ukrainai", nozīmītes, kas simbolizē Latvijas un Norvēģijas izcilo sadarbību, kā arī žurnāla “IR” šīs nedēļas numurs, kas liecinās par aktuālajiem notikumiem  ēkas būvniecības uzsākšanas laikā.

Tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere, piedaloties kapsulas iemūrēšanas pasākumā, uzsvēra: “Jaunais  ieslodzījuma vietu darbinieku un amatpersonu Mācību centrs palīdzēs viņiem gūt jaunas zināšanas un prasmes, pēc iespējas efektīvāk apgūstot mūsdienīgas mācību programmas. Tā būvniecība un turpmākā darbība ir nozīmīgs ieguldījums Latvijas sabiedrības drošībā un ieslodzīto resocializācijā.

Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšnieks Dmitrijs Kaļins atzīmēja Mācību centra nozīmi: “Ieslodzījuma vietu pārvaldes šī brīža mērķi ir cieši saistīti ar personāla profesionālās attīstības veicināšanu. Efektīvu soda izpildes politiku var īstenot tikai kvalificēts un psiholoģiski noturīgs personāls. Mācību centrs un tajā ieviestās jaunās mācību programmas ļaus nodrošināt ieslodzījuma vietu amatpersonām un darbiniekiem specifiskas un daudzpusīgas zināšanas un prasmes, lai profesionālāk un kvalitatīvāk veiktu uzticētos darba pienākumus, kas veicinās lielāku sabiedrības drošību.”

Norvēģijas vēstniece Latvijā Īne Morenga (Ine Måreng), piedaloties pasākumā, pauda: “Latvijas un Norvēģijas korekcijas dienestu savstarpējā sadarbība aizsākās jau 90. gadu sākumā. Pateicoties ļoti ciešai saiknei un izcilai sadarbībai starp abu valstu partneru profesionāļiem un organizācijām, šī sadarbība gadu gaitā ir attīstījusies, sasniegti visaugstākie rezultāti, realizējot patiesi iespaidīgus projektus, kā – Olaines atkarīgo centrs un Cēsu Audzināšanas iestādes nepilngadīgajiem infrastruktūras pilnveide, tāpēc droši varam teikt, ka Latvijā realizētie projekti ir bijuši visu Norvēģijas grantu programmu Eiropā stūrakmens.”

Mācību centra būvnieks SIA “Pillar Contractor” - valdes priekšsēdētājs Jānis Lāčaunieks norādīja: “Mums šis ir nozīmīgs projekts, jo ir viens no mūsu šī brīža lielākajiem publiskā sektora projektiem. Darba vēl ir daudz un mēs ar vislielāko rūpību centīsimies šo projektu realizēt, lai jau nākamgad tiktos Mācību centra atklāšanā.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI