DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. jūnijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas
1
1

16. jūnijā notiks Tieslietu padomes sēde

Piektdien, 16. jūnijā, Tieslietu padome skatīs vairākus būtiskus tiesu darba organizācijas jautājumus.

Tieslietu padome plāno apstiprināt Augstākās tiesas Judikatūras un zinātniski analītiskās nodaļas izstrādātās vadlīnijas tiesas sprieduma rakstīšanai administratīvajās lietās un civillietās pirmās un apelācijas instances tiesām. Vadlīniju mērķis ir sekmēt spriedumu kvalitātes paaugstināšanos un nodrošināt visās tiesās vienotu pieeju tiesu spriedumu rakstīšanā.

Tieslietu padome izskatīs Latvijas Zvērinātu advokātu padomes lūgumu izvērtēt, vai ģenerālprokurora Jura Stukāna izteikumi žurnālā “Ieva” 2023. gada 7. jūnijā vērtējami kā tādi, kas veido pamatu Tieslietu padomes pieprasījumam rosināt pārbaudi par ģenerālprokurora atbilstību ieņemamajam amatam.

Tieslietu padome lems arī par Tieslietu ministrijas izstrādātajiem grozījumiem likumā „Par tiesu varu” un Prokuratūras likumā, lai izpildītu Satversmes tiesas 2022. gada 15. decembra spriedumu lietā Nr. 2021-41-01. Grozījumi paredz turpmāk veikt tiesneša vai prokurora amata kandidāta individuālu izvērtējumu gadījumā, ja kandidāts aiz neuzmanības ir izdarījis kriminālpārkāpumu vai mazāk smagu noziegumu.

Tāpat Tieslietu padome izvērtēs Augstākās tiesas un Tieslietu ministrijas iesniegtos budžeta prioritāros pasākumus 2024. līdz 2026. gadam.

Tieslietu padome uzklausīs arī Tiesu administrācijas ziņojumu par paveikto 2022. gadā.

Sēdē tiks skatīti arī citi jautājumi. Sēdi tiešraidē iespējams vērot šeit.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI