DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. maijā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra
2
2

Ķemeru bibliotēkai dots Imanta Ziedoņa vārds; atklāts kultūrtūrisma maršruts “Noķer Ziedoni!”

FOTO: Artis Veigurs.

Jūrmalas Centrālās bibliotēkas filiāle – Ķemeru bibliotēka ieguvusi jaunu nosaukumu, turpmāk tā būs Imanta Ziedoņa Ķemeru bibliotēka.

4. maijā notika Imanta Ziedoņa Ķemeru bibliotēkas vārda došanas svētki un jaunā bibliotēkas nosaukuma plāksnes atklāšana. Svinīgā pasākumā atvērts arī dzejniekam veltīts kultūrtūrisma maršruts “Ņoķer Ziedoni!”, kas ved pa dzejnieka bērnības un jaunības dienu takām Slokā, Kauguros, Ķemeros, Lapmežciemā, Ragaciemā, Engurē un Tukumā. Ar maršrutu tā atklāšanas dienā teatrālā performancē “Teātris uz riteņiem” iepazīstināja Kauguru Kultūras nama jauniešu teātra “Eksperiments” dalībnieki.

Imanta Ziedoņa Ķemeru bibliotēkas vārda došanas svētkos Jūrmalas domes priekšsēdētāja Rita Sproģe sacīja: “Daļa no Imanta Ziedoņa ir tikusi arī Jūrmalai – Slokai, Kauguriem un Ķemeriem. Šodien mēs esam šeit, lai vērtu jaunu vēstures lapu, kuru rīt lasīsim ar gandarījumu, ka mēs tur bijām, mēs piedalījāmies. Ķemeru bibliotēka turpmāk nesīs Imanta Ziedoņa vārdu un es ticu, ka tas rosinās mūs ar vēl lielāku degsmi turpināt iesāktos darbus Ķemeru apkārtnes sakārtošanā. Lai šodien iesākas skaisti un lieli darbi, kas piepilda mūsu sirdis un domas ar tādu dziļumu un plašumu kā Imanta Ziedoņa dzeja.”

Pasākumā piedalījās Imanta Ziedoņa muzeja vadītāja Rūta Šmite un arī Imanta Ziedoņa meita Baiba Ziedone-Jansone un dēls Rimants Ziedonis. Ķemeru bibliotēkas lasītājiem Rimants Ziedonis novēlēja vairāk lasīt grāmatas, lai bibliotēkas, tai skaitā Ķemeru bibliotēka, turpina dzīvot.

Imanta Ziedoņa Ķemeru bibliotēkā ir izveidota dzejniekam veltīta ekspozīcija – “Ziedoņa lasīšanas stūrītis”. Ikviens bibliotēkas apmeklētājs var apsēsties atpūtas krēslā, nesteidzīgi palapot kādu no dzejnieka dzejoļu krājumiem, pārlasīt epifānijas vai iepazīties ar citiem publicistikas darbiem no bibliotēkas krājuma.

Imants Ziedonis, viens no ievērojamākajiem Latvijas dzejniekiem, Ķemeros dzīvoja no 1956. līdz 1962. gadam, strādāja par skolotāju Ķemeru septiņgadīgajā skolā un par bibliotekāru Ķemeru bibliotēkā.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI