DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. aprīlī, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība
4
4

No 27. aprīļa var pieteikties platību maksājumiem

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Freepik

No 2023. gada 27. aprīļa lauksaimnieki var pieteikties platību maksājumiem Lauku atbalsta dienesta (LAD) Elektroniskajā pieteikšanās sistēmā, aizpildot Ģeotelpisko iesniegumu. Pēdējais datums, kad varēs pieteikties platību maksājumiem bez atbalsta apjoma samazinājuma, ir 15. jūnijs (ar atbalsta apjoma samazinājumu līdz 26. jūnijam). Ņemot vērā, ka no šā gada stājas spēkā jauno nosacījumi atbalsta saņemšanai, pieteikšanās beigu termiņš ir pagarināts un kopējais pieteikšanās dienu skaits ir lielāks, nekā tas bija iepriekšējā gadā.

2023. gada platību un dzīvnieku maksājumu rokasgrāmata lasāma LAD mājaslapā izvēlnē “Rokasgrāmatas un veidlapas”. Informatīvajā materiālā ir apkopota svarīgākā informācija par pieteikšanos platību un dzīvnieku maksājumiem. 2023. gadā ir ieviesti daudz jauni atbalsti jeb “intervences”, kā tie saucas jaunajā periodā. Daļa atbalstu ir tādi paši, kā iepriekšējā periodā, citiem ir saglabātas vai nedaudz mainītas līdzšinējās prasības, citi ir pilnībā jauni. Informatīvajā materiālā ir detalizēti aprakstīti atbalsta saņemšanas nosacījumi un piemēri to labākai izpratnei, skaidrojumi par jauno nosacījumu sistēmu, kā arī pieejama cita noderīga informācija.

Notiks vebinārs lauksaimniekiem

Lai informētu lauksaimniekus par atbalsta saņemšanas nosacījumiem un to, kā aizpildīt Ģeotelpisko pieteikumu, Lauku atbalsta dienesta speciālisti šā gada 28. aprīlī plkst.10.00-12.00 organizē vebināru. Vebinārs notiks tiešsaistē, tajā varēs piedalīties, skatoties vebināru LAD mājaslapā un YouTube kontā. Jautājumus pasākuma laikā varēs uzdot rakstiski YouTube tiešsaistes tērzēšanas logā. Pēc vebināra būs pieejams tā ieraksts. Vebināram pieteikties iepriekš nav nepieciešams.


Kur var saņemt atbalstu?

Ja ir jautājumi un nepieciešama plašāka informācija par pieteikšanos platību maksājumiem, aicinām zvanīt uz LAD apkalpošanas tālruni 67095000 (darba dienās no plkst.8.00-20.00) vai apmeklēt Klientu apkalpošanas centrus klātienē.

Klientiem ir iespējams pieteikt savu vizīti kādā no Klientu apkalpošanas centriem konkrētā laikā, izmantojot tiešsaistes pieraksta iespējas. Ja kādā dienā vairs nav iespējams veikt pierakstu, aicinām apmeklēt konkrēto apkalpošanas centru arī bez pieraksta, jo LAD klientus apkalpo arī bez pieraksta rindas kārtībā.

Lauku atbalsta dienests organizē arī konsultācijas vairāk nekā 80 vietās Latvijā, kuru laikā LAD darbinieki palīdzēs aizpildīt Ģeotelpiskos pieteikumu. Aicinām lauksaimniekus iepazīties ar aktuālo informāciju un izmantot šādu konsultāciju iespēju. Aktuālais konsultāciju grafiks ir skatāms LAD mājaslapā izvēlnē “Konsultācijas Ģeotelpiskā iesnieguma aizpildīšanai”.


Ja plāno pieteikties Ekoshēmu atbalstam, informē LAD, izmantojot mobilo lietotni

Lai lauksaimnieki varētu saņemt atbalstu vairākās ekoshēmās, ir jāsagatavo fotoattēli, kuros skaidri redzams konkrēts saimniekošanas veids. To var izdarīt, izmantojot LAD mobilās lietotnes neautorizēto izvēlni. Lauksaimniekiem ir jāsagatavo fotoattēli ar vietas un laika atzīmi, kas parāda laukus, kuros izmantota tiešā sēja, minimālā augsnes apstrāde vai augsnes joslu apstrāde, veikta kaļķošana, izmantotas precīzās tehnoloģijas.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI