DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. aprīlī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Zemkopības ministrs apmeklēs Latvijas Valsts mežzinātnes institūtu “Silava”

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 14. aprīlī Zemkopības ministrs Didzis Šmits apmeklēs Latvijas Valsts mežzinātnes institūtu “Silava” (LVMI “Silava”), kur plānots iepazīties ar institūta darbu un nākotnes plāniem. Vizītes laikā ministrs tiksies ar institūta vadību un zinātniekiem.

D. Šmits apmeklēs zinātniskās laboratorijas, kur iepazīsies ar mežzinātnes materiāltehnisko bāzi. Sarunas par aktuālajiem pētījumiem notiks LVMI ‘’Silava’’ ģenētisko resursu centrā, meža fitopatoloģijas laboratorijā, meža vides laboratorijā, augu fizioloģijas un klimata laboratorijā. Šī brīža aktualitātes ministrs pārrunās arī ar nacionālā meža monitoringa speciālistiem.

LVMI Silava zinātniskās infrastruktūras izveidē pēdējo gadu laikā ieguldīti vismaz 10 miljoni EUR.

Būtiska nozīme Latvijas mežzinātnes darbā ir Meža pētīšanas stacijai, kas nodrošina meža pētījumu bāzi un atbalstu ilglaicīgo zinātnes objektu uzturēšanai.

Jāatzīmē, ka pēc zinātnes bāzes finansējuma rādītāja, 2023. gadā LVMI “Silava” ir ceturtā lielākā valsts zinātniskā institūcija, kas panākts mērķtiecīgas zinātnieku un meža nozares sadarbības rezultātā. LVMI ‘’Silava’’ ir meža nozares atbalsta institūcija, un tā darbības mērķis ir ar zinātniskām metodēm iegūt jaunas zināšanas un izstrādāt inovatīvas tehnoloģijas, lai sekmētu meža nozares ilgtspējīgu attīstību un konkurētspēju.

Ministrs ar meža zinātniekiem tiksies Latvijas Valsts mežzinātnes institūtā “Silava” Salaspilī, Rīgas ielā 111 pulksten 9.00.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI