DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. aprīlī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Plānots piešķirt ēdināšanas pabalstu visiem 5.-9. klašu skolēniem Ādažu novadā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ādažu novada pašvaldība iedzīvotājiem viedokļu paušanai nodevusi saistošo noteikumu projektu "Par pašvaldības pabalstu ēdināšanai pirmsskolas un vispārējās izglītības iestādēs Ādažu novadā", kas paredz ēdināšanas pabalstu visiem skolēniem no 5. līdz 9. klasei. Viedokli rakstiski var izteikt līdz 20. aprīlim.

Līdz ar jaunajiem noteikumiem pašvaldība vēlas mainīt līdzšinējo kārtību un noteikt ikmēneša ēdināšanas pabalstu 20 eiro apmērā visiem skolēniem no 5. līdz 9. klasei, ja skolēna un viena no vecākiem deklarētā dzīvesvieta ir Ādažu novada administratīvā teritorija.

Līdz šim pabalstu ēdināšanai saņēma tikai daudzbērnu ģimenes trešais un katrs nākamais bērns. Pašvaldības ieskatā ieguvums ģimenēm būs lielāks, ja ikmēneša pabalstu saņemtu visi skolēni no 5. līdz 9. klasei, jo kopējais 5.-9. klašu skolēnu skaits novadā šobrīd ir 1303, bet daudzbērnu ģimeņu bērni, kuri saņem šo pabalstu, ir tikai 35-40, tāpēc turpmāk visi skolēni no 5. līdz 9.klasei ēdināšanas pabalstu saņems vienādā apmērā, kas būs 20 eiro/mēnesī mācību gada laikā.

Lai saņemtu ēdināšanas pabalstu, 5.-9.klašu skolēnu vecākiem būs vienu reizi jāiesniedz pašvaldībā iesniegums, norādot informāciju par skolēnu un konta numuru. Jaunus iesniegumus nebūs jāiesniedz daudzbērnu ģimenēm, kuras jau bija iesniegušas pieteikumus ēdināšanas pabalsta saņemšanai un skolēns joprojām atbilst pabalsta saņemšanas kritērijiem.

Viedokli par saistošo noteikumu projektu var izteikt rakstiski e-pastā dome@adazi.lv līdz 20.aprīlim.

Pārējiem esošajiem pabalstiem, kas ir noteikti 2022.gada 23. februāra saistošajos noteikumos Nr. 18/2023 "Par pašvaldības pabalstu daudzbērnu ģimenēm Ādažu novadā", saglabāsies līdzšinējā kārtība.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI