DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. martā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

RĪGAS MEŽI pabeiguši bīstamo papeļu zāģēšanu “Mežaparkā” un Sarkandaugavā. Pēc gada tur stādīs priedītes

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto.

SIA “Rīgas meži” pabeiguši bīstamo papeļu zāģēšanu uzņēmuma apsaimniekotajās teritorijās – kultūras un atpūtas parkā “Mežaparks”, pie Lēdurgas ielas un Sarkandaugavā, starp staciju un kapiem.

Savukārt šobrīd “Rīgas meži” piedāvā iedzīvotājiem pieteikties ciršanas atlieku savākšanai bez maksas. Plašāka informācija: https://ej.uz/mhtt. Gadījumā, ja pēc ciršanas atlieku vākšanas mežā būs vēl daudz koku zaru, sprunguļu u.c., uzņēmums plāno pieteikt šīs teritorijas aprīlī notiekošajai Lielajai talkai.

Pašlaik no ciršanas atliekām ir atbrīvota lielākā daļa teritorijās esošo celiņu. Savukārt, kad zemsedze kļūs sausāka, plānots sakārtot celiņus, pa kuriem meža kopšanas darbu laikā pārvietojās tehnika.

“Mežaparka” Lielajā laukumā vēl pagaidām atrodas nocirsto koku zari. Tos tuvākajā laikā plānots sašķeldot un atbrīvot laukumu.

2023.gada gada rudenī abās teritorijās, kas atbrīvotas no bīstamajām papelēm, tiks sagatavota augsne. Un nākamā gada pavasarī, kopā ar vietējiem iedzīvotājiem, plānots stādīt priedītes, kas izaudzētas “Rīgas mežu” kokaudzētavā “Norupe”.

Bīstamie koki, apm. 6 ha platībā, tika nozāģēti, atsaucoties iedzīvotāju aicinājumam, kā arī ievērojot Valsts meža dienesta sanitāro atzinumu un Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes atzinumu. Speciālisti konstatēja, ka papeles, kuru vidējais vecums bija apmēram 65 gadi, bija kritiskā stāvoklī.

Darbu laikā abās teritorijās tika saglabāti visi augstvērtīgie un veselie koki, pamatā bērzi un priedes. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI