DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. novembrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Atzīmēs Latvijas valdības pirmās protokolētās sēdes simto gadadienu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirms simt gadiem – 1918. gada 26. novembrī – notika pirmā Latvijas Pagaidu valdības sēde, ko protokolēja Valsts kancelejas pirmais direktors Dāvids Rudzītis. Lai atzīmētu šo vēsturiski nozīmīgo notikumu, pirmdien, 26. novembrī, plkst. 12.00 Rīgas pilī notiks svinīga valdības sēde.

“Valsts drošība un valsts izbūve – jēdzieni, kas raksturo Latvijas Pagaidu valdības darbu pirms simt gadiem, kad jaunizveidotā valsts bija jāaizsargā pret ārējiem ienaidniekiem un valsts pamati pavisam burtiskā nozīmē bija jāveido uz I Pasaules kara atstātajām drupām. Šie jēdzieni vieno valdības darbības sākumposmu ar valdības darbu pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, kad valstī vēl atradās okupācijas karaspēks un valsts pamatos bija jāieliek jaunie tirgus ekonomikas principi. “Valsts drošība” un “valsts izbūve” ir tikpat aktuāli jēdzieni valdības darbā arī šobrīd, kad apdraudējumiem ir jauni veidi un prasībām pēc labklājības – jaunas mērauklas.” skaidro Valsts kancelejas Dokumentu pārvaldības departamenta vadītāja Līga Peinberga.

Pirmās Latvijas Pagaidu valdības sēdes protokolā fiksēti valdības koleģiāli pieņemtie lēmumi, kas sniedz priekšstatu par to, kādas ir bijušas sabiedrības vajadzības un aktualitātes, kādi bijuši valdībai izvirzītie uzdevumi un valdības prasme šo uzdevumu risināšanā.

“Ministru kabineta sastāvā no Latvijas neatkarības atjaunošanas 1990. gadā līdz šim brīdim ir strādājušas 210 personu, kuru darbs ir veidojis atjaunotās Latvijas valsts pamatus un ietekmējis tās attīstību līdz pat šai dienai. Lepojoties ar Latviju un tās sasniegto, pateicos visiem, kuri ar savu darbu ir stiprinājuši mūsu valsti,” uzsver Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis.

Godinot Latvijas valdības darbības simtgadi, Ministru kabineta sēde tiks aizvadīta svinīgā gaisotnē Rīgas pilī, klātesot esošajiem un bijušajiem valdības locekļiem, lielāko valsts pārvaldes iestāžu vadītājiem un Latvijas atmodas kustības zināmākajiem dalībniekiem. Sēdes sākums plkst. 12.00, un to būs iespējams vērot arī tiešraidē Ministru kabineta mājaslapā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI