DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. martā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Deviņi gadi kopš Krievijas rīkotā neleģitīmā referenduma Krimā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2014. gada 16. martā Krimā un Sevastopoles pilsētā nelikumīgi tika rīkoti tā dēvētie referendumi par pievienošanos Krievijas Federācijai. Krimas nelikumīgā aneksija aizsāka neprovocētu un neattaisnojamu agresiju pret Ukrainu un tās teritoriālo vienotību, ko Krievija noziedzīgi turpināja 2022. gadā. Pēc pilna apjoma militārās agresijas uzsākšanas pret Ukrainu,  Krievija cenšas nelikumīgi anektēt okupētos Doņeckas, Luhanskas, Hersonas un Zaporižjas apgabalus Ukrainā. 

Ārlietu ministrija visstingrākajā veidā nosoda Krievijas rīcību, kas ir rupjš starptautisko tiesību, tai skaitā ANO Statūtu, pārkāpums. Latvija neatzina un nekad neatzīs viltus referendumu rezultātus un Krievijas centienus nelikumīgi anektēt okupētās Ukrainas teritorijas. Latvija atzīst Ukrainas teritoriālo vienotību tās starptautiski noteiktajās robežās. 

Krievija ir pilnībā atbildīga par tās agresiju pret Ukrainu. Atbildīgajiem par pastrādāto agresijas noziegumu pret Ukrainu un necilvēcīgajiem Krievijas bruņoto spēku noziegumiem pret Ukrainas civiliedzīvotājiem un militārpersonām ir jāstājas tiesas priekšā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI