DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. februārī, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika
3
3

24. februārī aicina pulcēties mītiņā Ukrainas atbalstam “Bez Tevis nav uzvaras!”

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Asinsizliešana Ukrainā turpinās, un ukraiņi ik dienas varonīgi cīnās par savas valsts neatkarību. Aicinot solidarizēties ar Ukrainas tautu, 24. februāra rītā plkst. 10.00 ikviens aicināts pulcēties pie Brīvības pieminekļa Rīgā, lai stundu ilgā mītiņā paustu savu atbalstu Ukrainai un nosodītu Krievijas uzsākto noziedzīgo un agresīvo karu.

“Latvijas sabiedrība turpina sniegt atbalstu Ukrainas tautai, lai tā uzvarētu šo Krievijas uzsākto karu. Latvijas iedzīvotāji ir snieguši palīdzību ukraiņiem, atverot savas sirdis, mājas durvis, un daloties ar saviem resursiem, palīdzot Ukrainas iedzīvotājiem, kuri šobrīd raduši mājvietu Latvijā, gan tiem ukraiņiem, kuri palikuši Ukrainā. Ne mazāk svarīgi paust atbalstu, skaidri paužot savu nostāju. Tādēļ 24. februāra rītā sanāksim kopā uz stundu - paužot to, ka mēs Ukrainu atbalstīm līdz uzvarai, ka mēs neesam noguruši palīdzēt, un darīsim to tik ilgi, cik tas būs nepieciešams,” pasākuma mērķi skaidro mītiņa organizatoru – Latvijas Pilsoniskās alianses direktore Kristīne Zonberga.

Biedrības “Gribu palīdzēt bēgļiem” valdes locekle Linda Jākobsone-Gavala uzsver: “Esam parādījuši, ka sadarbojoties valsts un pašvaldību iestādēm, uzņēmējiem un nevaldības organizācijām, varam paveikt ļoti daudz. Gan lai palīdzētu cilvēkiem Ukrainā, īpaši šajā aukstajā ziemā, gan lai atbalstītu tos, kuri savas mājas šobrīd raduši Latvijā. Karš turpinās un mūsu palīdzība ir nepieciešama joprojām - mājoklis, dažādi ziedojumi, drauga plecs jaunā skolā, palīdzība iemācīties pirmās frāzes latviešu valodā. Desmitiem nevaldības organizāciju visā Latvijā palīdz Ukrainas bēgļiem ik dienu. Un to turpināsim, cik ilgi tas būs nepieciešams.”  

Mītiņu “Bez Tevis nav uzvaras!” vadīs radio ētera personība Magnuss Eriņš un pētnieciskā žurnāliste Olga Dragiļeva. Izskanēs uzrunas no cilvēkiem, kas pēdējo gadu veltījuši palīdzībai un atbalstam Ukrainai. Klātesošos uzrunās Twitterkonvoja izveidotājs Reinis Pozņaks, ukraiņu kopienas pārstāve Tatjana Lazda, kā arī pianists Andrejs Osokins, kurš kopā ar domubiedriem īstenoja projektu “Siltas maltītes ukraiņu karavīriem”. Pasākumā plānotas arī Latvijas amatpersonu uzrunas, tostarp Saeimas priekšsēdētāja Edvarda Smiltēna un Latvijas valsts prezidentes Dr. Vairas Vīķes-Freibergas, kā arī Ukrainas valsts amatpersonas uzruna.

Pasākumā piedalīsies mākslinieki Emīls Kivlenieks un Kārlis Kazāks, kā arī dziedātāja no Ukrainas, kura tagad dzīvo Latvijā, Evgenija Nasonova.

Mītiņa tiešraidei varēs sekot līdzi LTV1. Aktuālā informācija par mītiņu tiks publicēta pasākuma Facebook lapā. Mītiņa dalībniekus aicinām ņemt līdzi Ukrainas un Latvijas karogus, kā arī apģērbā iekļaut Ukrainas karoga krāsas. Tāpat organizatori aicina ņemt līdzi dzeltenus un zilus ziedus, kurus varēs nolikt pie Brīvības pieminekļa.

Pasākumu rīko Latvijas Pilsoniskā alianse kopā ar domubiedriem, tostarp biedrībām “Gribu palīdzēt bēgļiem”, Eiropas Kustību Latvijā, Latvijas Platformu attīstības sadarbībai, Latvijas Ukraiņu kongresu un citiem.

Organizatori lūdz dalībniekus būt atbildīgiem un cieņpilni izturēties pret ikvienu pasākumā iesaistīto. Pasākums tiks fotografēts un filmēts.

Dienas gaitā gan Rīgā, gan citur Latvijā notiks arī citi pasākumi Ukrainas atbalstam. Informācija par pasākumiem Rīgā un visā Latvijā pieejama portālā podiyi.lv.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI