DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. februārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība
1
1

Panākta vienošanās par Daugavpils Universitātes attīstības turpmāko gaitu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šonedēļ Izglītības un zinātnes ministrijā panākta vienošanās par Daugavpils Universitātes (DU) turpmāko attīstību, paredzot pakāpenisku DU integrāciju Latvijas Universitātē (LU) un labas pārvaldības nostiprināšanu un attīstību. Universitātes misija arī turpmāk būs saistīta ar valsts un reģiona izaugsmes izaicinājumu risināšanu.

Sarunā piedalījās pārstāvji no Izglītības un zinātnes ministrijas Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta un Daugavpils Universitātes (DU) rektorāta, un visi dalībnieki vienojās, ka Daugavpils pilsētā un visā reģionā ir jānodrošina kvalitatīvs studiju un pētniecības piedāvājums, kas risina reģiona attīstības izaicinājumus un piedalās kvalitatīva cilvēkkapitāla sagatavošanā visās svarīgākajās tautsaimniecības nozarēs.

Ministrija un DU ir vienisprātis, ka tieši Latvijas Universitāte (LU) ir piemērotākais sadarbības partneris, jo abu augstskolu apstiprinātās stratēģiskās specializācijas jomas un pētniecības virzieni ir viens otru papildinoši.

Vienošanās rezultātā saskaņoto tālākās attīstības koncepciju DU rektorāta pārstāvji pārrunāja ar augstskolas fakultāšu un zinātnisko institūtu vadību, kas konceptuāli piekrita redzējumam par DU nākotni. Paredzamas diskusijas arī augstskolas padomē un senātā.

Par panākto vienošanos informēta LU vadība, kas paudusi atbalstu abu universitāšu integrācijai.

Ministrija turpinās konstruktīvu sadarbību ar abām augstskolām par integrācijas risinājumiem, lai nodrošinātu maksimālu ieguvumu visām iesaistītajām pusēm:

  • veidotu Latvijā spēcīgu un starptautiski konkurētspējīgu augstākās izglītības un pētniecības ekosistēmu;
  • nodrošinātu efektīvu resursu izmantošanu un veicinātu to koplietošanu LU un DU;
  • attīstītu cilvēkkapitālu, kas nepieciešams reģiona un valsts ekonomikas transformācijai un tās virzībai uz augstāku pievienoto vērtību.
Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI