DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. februārī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība
2
2

Bērni iepazīst emociju pasauli - mazskautu un guntiņu ziemas nometne „Tuk, tuk, kas tur?”

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Sintija Kupča

No 10. – 12. februārim Ogres novada, Ikšķiles vidusskolas telpās norisināsies ikgadējā mazskautu un guntiņu ziemas nometne. Tajā piedalīsies teju 200 dalībnieku un brīvprātīgo. Nometnes “Tuk, tuk, kas tur?” tēma ir bērnu emocijas, dalībniekiem būs iespēja atpazīt, attīstīt savas emocijas, apgūt jaunas prasmes, darboties kopīgā piedzīvojumā un baudīt ziemu.

Guntiņas un mazskauti ir jaunākā darbības pakāpe skautu un gaidu organizācijā, tajā darbojas 8-11 gadu veci bērni un jau vairāk kā 20 gadus aizrit tradīcija februārī tikties uz kopīgu vislatvijas piedzīvojumu. Pirmā mazskautu un guntiņu nomente notika Ogrē, 1998. gadā.

Dalībnieki padziļināti varēs izprast savas emocijas un to nozīmi, piemēram, kā panākt iekšējo mieru caur mūzikas terapiju vai mandalu zīmēšanu, pārvarēt iekšējās bailes stājoties publikas priekšā, vai izgatavojot savas stresa bumbas. Tāpat dalībnieki pavadīs laiku ārā, veicot saliedēšanās un komunikācijas uzdevumus, dodoties fotoorientēties pa apkārtni, spēlējot spēles, pārbaudot savas zināšanas un prasmes nakts šķēršļu gājienā, kur sagaidīs dažādi uzdevumi, kas liks pārvarēt bailes un šaubas. Tāpat neiztikt arī bez vakara ugunskuriem ar gardām vakariņām un sarunām, ikdienas labo darbu veikšanas un dažādu citu aizraujošu aktivitāšu baudīšanas.

Protams, nometnē tiks izmantotas skautisma un gaidisma pamatmetodes – mācoties darot, solījumu ievērošana ikdienas darbībā, darbs komandās, pieredzējušāko atbalsts jaunākajiem, personīgā izaugsme un citi.

Nometni organizē Ogresgala 5.skautu un gaidu un Ogres 29. skautu un gaidu vienības. Mazskautu un guntiņu nometnes realizācijā tiek iesaistīti arī jaunieši no 13 gadu vecuma. Daudziem šī ir pirmā brīvprātīgā darba pieredze. Tā ir iespēja praktizēt vadības un līderības prasmes, savas idejas un iniciatīvas realizēt dzīvē, kā arī veidot draudzības un nostiprināt esošās.

Minētajā pasākumā piedalīsies 150 mazskauti un guntiņas, un 45 brīvprātīgie no vienībām Rīgas, Jūrmalas, Liepājas, Tukuma, Siguldas, Kocēniem, Valmieras, Ogres, Ogresgala, Jēkabpils, Dobeles), un latviešu diasporas Austrālijā.

Paldies nometnes brīvprātīgajiem un atbasltītājiem, Ogres novada pašvaldībai, Ikšķiles vidusskolai, Fazer maiznīcai.

Pasākums tapis ar dažādu fondu līdzfinansējumu: Eiropas Jaunatnes gada atbalsta programma (Eiropas Komisija), Valsts jaunatnes politikas programma (Izglītības un zinātnes ministrija), brīvprātīgā darba attīstību atbalsta Aktīvo iedzīvotāju fonds, Sabiedrības integrācijas fonds, ANO Bērnu fonds. 

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI