DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. februārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Būtiski palielināts pašvaldības līdzfinansējums privātajām pirmsskolas izglītības iestādēm

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šogad būtiski pieaudzis pašvaldības līdzfinansējums ģimenēm, kuru bērni apmeklē privātās pirmsskolas izglītības iestādes. Bērniem no 1.5 līdz 4 gadu vecumam tas palielināts par 80 eiro, bet bērniem vecumā no 5 līdz 7 gadiem – par 78 eiro.

Ģimenēm, kuru bērni apmeklē privāto bērnudārzu, līdzfinansējums privātajās pirmsskolas izglītības iestādēs Ādažu novadā deklarētajiem bērniem no 1.5 līdz 4 gadu vecumam 2023.gadā noteikts 365,00 eiro/mēnesī līdzšinējo 285 eiro vietā.

Savukārt novada bērniem, kuri saņem obligāto sagatavošanu pamatizglītības ieguvei (5–7 gadi), pašvaldības līdzfinansējums noteikts 278,00 eiro/ mēnesī līdzšinējo 200 eiro vietā. Līdzfinansējums bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējiem (auklēm) saglabājies 150 eiro/mēnesī.

Kā Ādažu novada pašvaldība jau informējusi iepriekš, līdzfinansējuma apmērs bērniem no 5 gadu vecuma ir mazāks, jo valsts piešķir mērķdotāciju pedagogu atalgojumam un nodrošina daļēju finansējumu mācību līdzekļu un materiālu iegādei. Līdzfinansējuma summa atkarībā no bērnu vecuma saistīta ar Ministru kabineta noteikumiem un izmaksu aprēķināšanas metodiku, kas paredz atšķirīgu kārtību bērniem obligātajā izglītības vecumā. Ministru kabineta noteikumi nosaka, ka pašvaldības atbalsts par vienu bērnu tiek noteikts tādā apmērā, kas atbilst pašvaldībā noteiktajām vienam izglītojamajam nepieciešamajām vidējām izmaksām pašvaldības bērnudārzā pirmsskolas izglītības programmas īstenošanai.

Līdzfinansējums privātajām skolām

Atbalsts vecākiem, kuru bērni apmeklē privātās vispārējās izglītības iestādes, šogad saglabājies 90 eiro/mēnesī. Tāpat saglabājies līdzfinansējums 40 eiro/mēnesī, apmeklējot privātās vispārējās tālmācības izglītības iestādes.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI