DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. janvārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Veselības ministre tiekas ar Pasaules Veselības organizācijas pārstāvniecības vadītāju

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 18.janvārī, veselības ministre Līga Meņģelsone iepazīšanās vizītē tikās ar Pasaules Veselības organizācijas (PVO) pārstāvniecības Latvijā vadītāju Uldi Mitenbergu, lai pārrunātu ministrijas un PVO sadarbību nākamajā periodā. 

PVO pārstāvniecības Latvijā vadītājs Uldis Mitenbergs iepazīstināja ministri ar sadarbības virzieniem, piemēram, digitalizācija, pacientu pieredzes uzlabošana, veselības veicināšana u.c., kā arī apliecināja PVO ekspertu pieejamību veselības aprūpes sistēmas turpmākai pilnveidošanai.

Veselības ministre Līga Meņģelsone: “PVO ir svarīga loma globālo veselības izaicinājumu risināšanā. Šobrīd pasaulē šādu izaicinājumu ir ļoti daudz, t.sk. Covid-19 pandēmijas “vilnis” dažādos reģionos, karš Ukrainā un no tā izrietošās katastrofālās sekas Ukrainas iedzīvotāju veselībai. Latvija augstu vērtē līdz šim PVO paveikto, kā arī konstruktīvo sadarbību, un es pateicos Mitenberga kungam par sniegto atbalstu sadarbības sekmīgā īstenošanā pēdējo divu gadu laikā. Tāpat es ceru, ka uz kopīgiem projektiem un sadarbību nākamajā divgadē.”

Latvija ar PVO sadarbojas divgades līguma ietvaros. Pēdējais sadarbības līgums noslēgts 2022. gada jūnijā, un tajā iezīmētas šādas prioritārās jomas sadarbībai: integrētā veselības aprūpe, medikamentu un medicīnas tehnoloģiju pieejamības sabiedrībai veicināšana, psihiskā veselība, veselības digitalizācija, veselības aprūpes sistēmu finansēšana, pacientu drošības jautājumi, vakcīnu portfeļa pārvaldība, vakcinācijas stratēģijas, antimikrobiālā rezistence, atbalsts LV iesaistei PVO veselīgo pilsētu tīklā, atbalsts Latvijas iesaistei PVO Mazo valstu iniciatīvas aktivitātēm, atbalsts Latvijai starptautisko veselības aizsardzības noteikumu īstenošanā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI