DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. janvārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Īstenos projektu jaunas IUB Publikāciju vadības sistēmas izveidei

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 17. janvārī, Ministru kabineta (MK) sēdē apstiprināja rīkojuma projektu par Atveseļošanas fonda projekta “Publiskā iepirkuma procesu un pakalpojumu digitālā transformācija” pases apstiprināšanu. Investīcijas projekta mērķis ir nodrošināt jaunu Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB)  biznesa prasībām atbilstošu, mūsdienīgos augstākās kvalitātes IKT risinājumos balstītu Publikāciju vadības sistēmu.

Sistēma nodrošinās visu pamatfunkciju izpildes biznesa procesu un pakalpojumu efektīvu atbalstu un automatizāciju – ar iepirkumiem saistītās informācijas ievadi, uzkrāšanu, apstrādi, analīzi un tālāk nodošanu, pieejamības nodrošināšanu sabiedrībai, tai skaitā informācijas pārizmantošanu, novēršot vienas informācijas ievadi vairākās sistēmās un darba vidi sistēmas lietotājiem.

Publikāciju vadības sistēma kā IUB pamatdarbības sistēmas tehnoloģiskais kodols ir izstrādāts 2009. gadā. Tās uzturēšana un attīstība ir īstenota uzturēšanas līgumos pieejamā finansējuma ietvaros, kas nenodrošina līdzsvarotu un pilnvērtīgu visas sistēmas attīstību, tas ir, sedzot tikai kritiski nepieciešamo pilnveidojumu realizāciju. Projekta ietvaros ir nepieciešams izveidot jaunu, funkcionālu un modernās tehnoloģijās balstītu risinājumu, kas atbalsta plašu sistēmas pārvaldības (konfigurēšanas), izmantošanas iespējas un elastību sistēmas tālākai attīstībai, attīstot jaunas IUB biznesa procesu atbalstam nepieciešamās funkcionalitātes un automatizāciju, nodrošinot arī efektīvāku sistēmas attīstību un uzturēšanu nākotnē.

Rīkojuma projekts skatāms Tiesību aktu projektu portālā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI