DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. decembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Siguldas un Ropažu novados notiks Latvijas Nacionālas aizsardzības akadēmijas kadetu apmācība

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

No 5. līdz 7.decembrim Ropažu un Siguldas novadu meža masīvu teritorijā un “Vangažu termināls” teritorijā norisināsies Vada līmeņa taktiskā apmācība, kurā Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas kadeti pilnveidos praktiskās iemaņas motorizēto operāciju veikšanā.

Taktikas kurss ir plānveida mācības, kuru mērķis ir sagatavot kadetus vada lieluma apakšvienību vadīšanai, pietuvinot tos kaujas apstākļiem.

Apmācībā piedalīsies arī ārvalstu kadeti no sadarbības partneru augstskolām.

 Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija ir vienīgā augstskola Latvijā, kas piedāvā iegūt augstāko militāro izglītību. Studijas Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā ir unikālas un dinamiskas, akadēmiskā izglītība mijas ar militārās teorijas apguvi un praktisko iemaņu pilnveidi.

Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija piedāvā apgūt trīs akreditētas bakalaura studiju programmas militārajā vadībā dienestam Sauszemes, Jūras un Gaisa spēkos. Šajās studiju programmās konkursa kārtībā uzņem Latvijas Republikas pilsoņus vecumā līdz 30 gadiem.

Savukārt profesionālā augstākās izglītības programma “Komandējošā sastāva virsnieks” piedāvā jauniešiem ar akadēmisko vai otrā līmeņa augstāko profesionālo izglītību studēt akadēmijā, lai iegūtu otrā līmeņa profesionālo augstāko izglītību. Tajā uzņem studēt gribētājus vecumā līdz 35 gadiem.

Ar Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas piedāvātajām studiju un apmācības programmām, kā arī kandidātiem izvirzītajām prasībām pieteikšanās kārtību un atlases procesu studijām akadēmijā var iepazīties tās tīmekļa vietnē www.naa.mil.lv.


Iedzīvotāju ievērībai

Mācību laikā Ropažu un Siguldas novadu meža masīvu teritorijā,  “Vangažu termināls” teritorijā un tuvējā apkārtnē, plānota īslaicīga karavīru pārvietošanās diennakts gaišajā un tumšajā laikā. Militārā vingrinājuma ietvaros, inscenēto situāciju izspēlē, karavīri var pārvietoties bez formas tērpa, bet ar ieročiem.

Tiks lietota mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, kas rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību.

Nacionālie bruņotie spēki aicina Ropažu un Siguldas novadu iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret Latvijas Nacionālas aizsardzības akadēmijas aktivitātēm, kas vērstas uz valsts aizsardzības spēju stiprināšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI