DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. novembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Linkaits: Latvijas attīstībai svarīga mūsdienīgas infrastruktūras veidošana visā valstī

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas valsts drošībai un attīstībai ir būtiska mūsdienīgas sakaru infrastruktūras veidošana visā valstī, tā valsts svētku priekšvakarā 17. novembrī, apmeklējot Viesīti un piedaloties Latvijas karoga pacelšanā VAS “Latvijas Valsts radio un televīzijas centra” sakaru tornī, pauda satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

“Pateicos LVRTC un visiem sakaru un transporta nozares darbiniekiem, kuri savu patriotismu demonstrē ne tikai svētkos, bet arī ikdienā, rūpējoties par valstij nozīmīgas kritiskās infrastruktūras uzturēšanu, informācijas drošību un pilsoniskai sabiedrībai nozīmīgas informācijas aprites nodrošināšanu,” teica ministrs.

T. Linkaits Viesītē arī apmeklēja muzeju “Sēlija” un Mazā bānīša parku, kas vēstī par šaursliežu dzelzceļa vēsturi reģionā. Tā ziedu laikos Sēlijā darbojies līdz pat vairākiem simtiem kilometru plašs sliežu ceļu tīkls ar aktīvu pasažieru satiksmi un ievērojamiem apjomiem kravu pārvadājumos.

“Latvijas dzelzceļa vēstures saglabāšana ir nozīmīga, lai piesaistītu jauniešu interesi tehniskajām zinātnēm un nodrošinātu arī dzelzceļa attīstību,” uzsvēra ministrs.

Vizītes noslēgumā Tālis Linkaits Jaunjelgavā nolika ziedus pie Latvijas pirmā satiksmes ministra Teodora Hermanovska pieminekļa, tādējādi godinot viņa ieguldījumu dzelzceļa infrastruktūras veidošanā pēc Latvijas Republikas nodibināšanas.

Pēc Latvijas Republikas dibināšanas dzelzceļa sistēmā notika strauja dzelzceļa modernizācija – šajā laikā tika novērstas kara radītās sekas, tapa jaunas, fundamentālas būves un tika paplašināts dzelzceļa tīkls.

Pieminekli T. Hermanovskim viņa dzimtajā Jaunjelgavā atklāja 2020. gada rudenī, un to izveidoja, pateicoties toreizējās Jaunjelgavas  novada domes un vietējo aktīvistu iniciatīvai, iedzīvotāju un satiksmes nozares pārstāvju ziedojumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI