DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Sācies rudens cēliens izglītojošajai kampaņai “Es, Tu un Satversme”

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Arī rudenī par godu Satversmes 100.jubilejai Tieslietu ministrija sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju turpina Latvijas skolās īstenot izglītojošo kampaņu “Es, Tu un Satversme”. Vieslekcijām ir pieteikušās 135 skolas no visas Latvijas. Visvairāk skolu pieteikušās no Rīgas, tāpat lielu aktivitāti izrādījušas skolas no Daugavpils un Jelgavas valstspilsētām, kā arī Tukuma un Valmieras novadiem.

Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns: “Arī kampaņas rudens posmā skolas izrāda lielu interesi un man ir patiess prieks, ka tās ir gatavas uzņemt Satversmes vēstnešus, lai jauniešos stiprinātu demokrātiskās vērtības. Tā ir liela atbildība Satversmes vēstnešiem, jo savu stāstu, pieredzi un zināšanas viņi nodod jauniešiem. Šobrīd, kad Ukrainas tauta cīnās par savu neatkarību un demokrātiskām vērtībām, ir īpaši svarīgi savu brīvību, valsts neatkarību un Satversmi neuzskatīt kā kaut ko pašsaprotamu. Tāpēc izglītojošā kampaņa sniedz lielisku iespēju Latvijas jaunajai paaudzei apzināties to, ka mums ir sava valsts, savi likumi, brīva un demokrātiska sabiedrība.”

Kampaņas rudens posmā Satversmes vēstnešu vieslekcijas skolās norisinās no 10. oktobra līdz 18. novembrim. Kampaņā iesaistījušies juristi no Eiropas Savienības tiesas, Satversmes tiesas, Valsts prezidenta kancelejas, Saeimas, augstskolām, Augtākās tiesas, Latvijas Republikas Tiesībsarga biroja, tiesām, advokātu birojiem, Tieslietu ministrijas un tās padotības iestādēm.

Kampaņa sniedz iespēju devīto klašu skolēniem tikties ar Satversmes vēstnešiem – juristiem – un vieslekcijas veidā iepazīties ar Latvijas valsts pamatlikumu, tajā nostiprinātajām vērtībām, kā arī iepazīt jurista profesiju.

Jau vēstīts pavasarī vairāk nekā 100 Satversmes vēstneši devās uz skolām visā Latvijā un runāja ar jauniešiem par Satversmi. Kopumā kampaņas pavasara posmā piedalījās vairāk nekā 6700 skolēni no 132 skolām un Satversmes vēstneši aizvadīja  190 vieslekcijas.

Informācija par Satversmes simtgadi (vēsture, mūsdienas, pasākumi) pieejama šeit, kā arī par kampaņu Tieslietu ministrijas un Izglītības un zinātnes ministrijas mājaslapās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI