DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Uz organizatorisku sanāksmi pulcēsies 14.Saeimā ievēlēto politisko spēku pārstāvji

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai vienotos par 14.Saeimas pirmās sēdes sasaukšanu un citiem organizatoriska rakstura jautājumiem, šā gada 18.oktobrī Saeimas namā tiksies 14.Saeimā ievēlēto politisko partiju un partiju apvienību pārstāvji.

Saskaņā ar Satversmi jaunievēlētā Saeima sanāk uz pirmo sēdi novembra mēneša pirmajā otrdienā. 14.Saeima uz pirmo sēdi sanāks 1.novembrī. Politisko partiju un partiju apvienību pārstāvjiem jāvienojas par Saeimas sēdes sasaukšanas laiku, tās darba kārtību un lēmumiem, kas jāpieņem pirmajā sēdē, lai jaunais parlamenta sasaukums varētu pilnvērtīgi uzsākt darbu.

Politiķiem jāvienojas arī par balsu skaitītāju un pagaidu Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas locekļu izvirzīšanas kārtību. Politisko spēku pārstāvji iepazīsies ar Saeimas Prezidija locekļu izvirzīšanas un ievēlēšanas kārtību, kā arī nepieciešamo rīcību, lai izveidotu 14.Saeimas frakcijas.

Tāpat šajā sanāksmē politisko spēku pārstāvji vienojas par plānoto 14.Saeimas deputātu izvietojumu Saeimas sēžu zālē, lai Saeimas informācijas sistēmas varētu pielāgot jaunajam parlamenta sasaukumam.

Jaunievēlētajiem deputātiem tiks piedāvātas apmācības darbam ar debašu un balsošanas sistēmu Saeimas Sēžu zālē. Tāpat politisko spēku pārstāvjiem tiks piedāvātas konsultācijas par parlamentāro darbu, kā arī prezentācija jaunajiem frakciju darbiniekiem un deputātu palīgiem.  

Sanāksmi vadīs 13.Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, klātesot Saeimas Juridiskā biroja un Saeimas Administrācijas pārstāvjiem.

Saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas informāciju 14.Saeimā ievēlēti septiņu kandidātu sarakstu pārstāvji. 14.Saeimu veidos deputāti no kandidātu sarakstiem Jaunā VIENOTĪBA (26 vietas), Zaļo un Zemnieku savienība (16 vietas), "APVIENOTAIS SARAKSTS - Latvijas Zaļā partija, Latvijas Reģionu Apvienība, Liepājas partija" (15 vietas), Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (13 vietas), Politiskā partija "Stabilitātei!" (11 vietas), "PROGRESĪVIE" (10 vietas) un LATVIJA PIRMAJĀ VIETĀ (9 vietas).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI