DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. jūlijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

VID lūdz uzsākt kriminālvajāšanu pret personu par “aplokšņu” algu izmaksu futbola klubā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde 2022. gada jūlijā Dienvidlatgales prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai nosūtīja kriminālprocesu pret vienu personu par grāmatvedības uzskaitē neuzrādītu algu izmaksu 9 170 eiro apmērā.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka futbola kluba amatpersona, laika periodā no 2020. janvāra līdz 2020. gada decembrim grāmatvedības reģistros nav uzskaitījusi darba algas pilnā apmērā, un neuzskaitīto un neaprēķināto darba algu 9 170 eiro apmērā diviem kluba spēlētājiem neoficiāli izmaksājusi skaidrā naudā.

Kriminālprocess 2022. gada jūlijā nosūtīts kriminālvajāšanas uzsākšanai pēc noziedzīga nodarījuma pazīmēm, kas paredzētas Krimināllikuma 217.1 pantā par darba samaksas noteikumu pārkāpšanu. Kriminālvajāšanu lūgts uzsākt pret vienu personu.

Saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 19. pantu neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI