DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Satiksmes ministrs Olainē atklās “Rail Baltica” īstenošanai veltītu vides izstādi “Ar vienu vilcienu rītdienā”

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Olaines novada svētku ietvaros satiksmes ministrs Tālis Linkaits un  Olaines novada domes priekšsēdētājs Andris Bergs sestdien, 28. maijā atklās ceļojošo vides izstādi “Ar vienu vilcienu rītdienā”.

Izstādes stends ieļauts Olaines novada svētku 2022 programmā kā ekskursijas “Iepazīsim savu novadu” sākumpunkts. Izstādes atklāšana plānota 28. maijā plkst. 11.00 pie “Rimi” blakus dzelzceļa stacijai.

Atklāšanas pasākums tiek rīkots sadarbībā ar Olaines novada pašvaldību un Olaines Vēstures un mākslas muzeju. Pasākuma dalībniekiem būs iespēja uzdot jautājumus gan par projekta kopējo īstenošanas gaitu, gan plānoto Olaines reģionālo mobilitātes punktu RB Rail AS pārstāvim Ģirtam Bramanim.

Visiem interesentiem izstāde Olainē ir aplūkojama pie dzelzceļa stacijas līdz 8. jūnijam.

Informācija par izstādi:

Izstāde “Ar vienu vilcienu rītdienā” radīta ar mērķi plašāk iepazīstināt iedzīvotājus ar topošo Rail Baltica dzelzceļa līniju – staciju atrašanās vietām, ātrvilciena izskatu un to, cik ātri ar jaunajiem vilcieniem varēs pārvietoties ikdienas braucienos pa Latviju vai ceļojot uz Eiropu.

Pēc pieturas Olainē izstāde turpinās savu ceļojumu uz Bausku, kā arī citām novadu pašvaldībām, ko šķērsos topošā Eiropas sliežu platuma dzelzceļa līnija. Izstādes ceļojums pa novadu pašvaldībām Latvijā turpināsies līdz oktobra beigām. Noslēgumā izstāde tiks nodota Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejam, turpmākai ekspozīcijai muzeja āra teritorijā.

Izstādi tapusi ar Eiropas Savienības Eiropas infrastruktūras savienošanas instrumenta atbalstu un sadarbībā ar novadu pašvaldībām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI