DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
2
2

Piešķirti 79 augstākie Latvijas valsts apbalvojumi

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saskaņā ar Valsts prezidenta un Ordeņu kapitula 2022. gada 4. aprīļa lēmumu 79 sabiedrības pārstāvjiem piešķirti augstākie Latvijas valsts apbalvojumi – Triju Zvaigžņu ordenis (piešķirts 34 personībām), Viestura ordenis (piešķirts 10 personībām) un Atzinības krusts (piešķirts 35 personībām). Latvijas valsts apbalvojumi piešķirti cilvēkiem, kuri ar savu darbu, aktīvo pilsonisko stāju un uzticīgu kalpošanu Latvijai godam pelnījuši augstāko valsts atzinību.

Apbalvojumus saņem izcilas personības visdažādākajās jomās. Tie ir mediķi, kuri drosmīgi un pašaizliedzīgi rūpējās par sabiedrības veselību un drošību Covid-19 pandēmijas apstākļos, izcili kultūras darbinieki, militārpersonas, robežsargi un Valsts policijas amatpersonas, kuras sargā mūsu valsts drošību, tiesu sistēmas pārstāvji, zinātnieki, skolotāji, uzņēmēji, pašvaldību darbinieki, nacionālās pretošanās kustības dalībnieki, vēsturnieki, novadpētnieki, sabiedriskie darbinieki.

Tie ir cilvēki, kuri ar savu darbu stiprinājuši demokrātisku, tiesisku un nacionālu Latviju.

Ordeņu kapitula kanclere Sarmīte Ēlerte norāda: “Patiesi priecājos, ka Ordeņu kapitulam Latvijas Neatkarības atjaunošanas 32. gadadienā ir iespēja godināt un apbalvot cilvēkus, kuru atbildīgais, profesionālais un sabiedriskais ieguldījums dara mūsu dzīvi Latvijā labāku. Valsts apbalvojums – tā ir Latvijas valsts vārdā izteikta pateicība, vienlaikus gods un pienākums godprātīgi strādāt savas tautas un savas valsts labā arī turpmāk.”

Ordeņu kapituls 2022. gada 4. aprīlī nolēma atsākt augstāko valsts apbalvojumu – Triju Zvaigžņu ordeņa, Viestura ordeņa un Atzinības krusta – pasniegšanu atbilstoši Valsts apbalvojumu likuma 56. panta pirmajai daļai, ievērojot valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus.

Vairāk informācijas par augstākajiem Latvijas valsts apbalvojumiem un to piešķiršanas kārtību pieejama Valsts prezidenta kancelejas tīmekļvietnē.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI