DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. martā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

AS “RĪGAS SILTUMS” aicina Zemes stundā samazināt enerģijas patēriņu un būt #energovienotiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

AS “RĪGAS SILTUMS” šī gada 26.martā, no plkst. 20.30 līdz 21.30, globālajā akcijā Zemes stunda samazinās apgaismojumu četrās siltumcentrālēs, automātiskajā gāzes katlumājā un administratīvajās ēkās, vēršot sabiedrības uzmanību klimata pārmaiņām un apliecinot uzņēmuma rīcību videi draudzīgai rīcībai ikdienā.

Kuros objektos tiks izslēgta gaisma?

  • SC "Imanta" –izslēgts ārējais apgaismojums un KE iekšējais apgaismojums;
  • SC "Ziepniekkalns" tiek izslēgts kopējais ārējais un daļēji iekšējais apgaismojums;
  • SC "Daugavgrīva" –izslēgts ārējais apgaismojums, daļēji iekšējais apgaismojums;
  • KM Keramikas ielā 2A - ārējais apgaismojums;
  • SC "Vecmīlgrāvis" – izslēgts ārējais apgaismojums. Apgaismojums paliks tikai iebraucamajā daļā un šķeldas uzglabāšanas laukumā. Tiks samazināts iekšējais apgaismojums;
  • Samazināts apgaismojums teritorijā Pildas ielā 43;
  • Samazināts apgaismojums Dispečeru dienestā.

Piedaloties Zemes stundā, sagaidāmais elektroenerģijas patēriņš samazināsies aptuveni par vairāk nekā 30 kW. Ikgadējā dalība Zemes stundā ir simbolisks žests, apliecinot, ka AS “RĪGAS SILTUMS” ir svarīga atbildīgas vides politikas īstenošana.

Siltumapgādes uzņēmums kopš 2020.gada jūlija efektīvu elektroenerģijas ražošanu pašpatēriņam uzsācis ar saules paneļiem, kas izvietoti uz Cēsu ielas 3a jumta. Šobrīd uzņēmuma biroja vajadzībām saražotas 46 539 kWh elektroenerģijas, kas ir solis Zaļā biroja attīstībai.

Šā gada pavasarī ekspluatācijā tiks nodota otra saules elektrostacija elektroenerģijas ražošanai Pildas ielā 43 ar uzstādīto kopējo elektrisko jaudu 64.26 kW, kas izbūvēta uz jumta.

AS “RĪGAS SILTUMS” īsteno videi draudzīgu un ilgtspējīgu darbības politiku. Ikdienā uzņēmums veicina taupīgu elektroenerģijas lietošanu, un tā tiek patērēta tikai tik, cik nepieciešams drošas un nepārtrauktas siltumenerģijas ražošanai un pārvadei. Uzņēmumā  pilnībā nomainīti novecojušie gaismas ķermeņi pret jaunām un efektīvām LED spuldzēm, kuras patērē līdz pat 5 reizēm mazāk enerģijas.  

AS “RĪGAS SILTUMS” mudina ikvienu iedzīvotāju, uzņēmumu, pašvaldību un organizāciju piedalīties Zemes stundā, izslēdzot apgaismojumu uz vienu stundu, tā apliecinot savu apņemšanos videi draudzīgākai rīcībai ikdienā.

#Energovienoti

Nepieņemamais Krievijas iebrukums Ukrainai ir radījis nebijušu satricinājumu energoresursu tirgū. AS “RĪGAS SILTUMS” kopā ar Rīgas Tehnisko Universitāti un Rīgas domi aicina ikkatru iedzīvotāju pārskatīt savus ikdienas paradumus un mazināt energopatēriņu (elektroenerģiju, siltumenerģiju) gan īstermiņā, gan ilgtermiņā. Rīdzinieki aicināti dalīties ar savu pieredzi, kā samazināt mājsaimniecības tēriņus sociālajos medijos izmantojot tēmturi #energovienoti.

Atcerēsimies - viszaļākā, lētākā un neatkarīgākā enerģija ir tā, ko nepatērējām!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI