DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. decembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

UNESCO Latvijas Nacionālā komisija dāvina Aspazijas dzejas audiogrāmatu Latvijas Neredzīgo bibliotēkai

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ziemassvētku priekšvakarā UNESCO Latvijas Nacionālā komisija dāvina Latvijas Neredzīgo bibliotēkai Aspazijas dzejas izlases audiogrāmatu, kas tapusi kā organizācijas esošo un bijušo darbinieku kopīgais veikums.

“Ar Aspazijas radītajiem iedvesmas vārdiem – katra kustība ieiet kopdarbā – ir aizvadīts 2021. gads, kurā tika atzīmēta Latvijas pievienošanās UNESCO dalībvalstu saimei trīsdesmitgade. Tajā mēs aicinājām ikvienu darīt darbus, kas pašu, apkaimi un pasauli veido par mierpilnu vietu. Savu kopdarbu – Aspazijas dzejas izlases audioierakstu – dāvinām Latvijas Neredzīgo bibliotēkai, lai dzejoļi dotu spārnus jaunam dzīves cēlienam 2022. gadā!” novēl UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas ģenerālsekretāre Baiba Moļņika.

Dzejas izlasē iekļauti darbi no dažādiem Aspazijas daiļrades posmiem, tie ir daudzveidīgi un izceļ tās vērtības, kuras nozīmīgas un svarīgas šķiet katram no ieraksta dalībniekiem. No pārdomām par dzīves jēgu līdz dabas tēlojumiem un priekam, par katru pavadīto dienu.

Aspazijas dzejas audiogrāmata četrās daļās ikvienam bez maksas klausāma šeit: https://www.youtube.com/playlist?list=PLnaDt8sxMWmvlh0_w9x9iXbCkLLc_to_T.

2021. gadā aprit trīsdesmit gadi, kopš Latvija pievienojusies starptautiskajām organizācijām – ANO un UNESCO –, kuru darbība vērsta uz miera un drošības nodrošināšanu pasaulē un ilgtspējīgas attīstības sekmēšanu, veicinot starpvalstu sadarbību šo mērķu sasniegšanā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI