DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība
3
3

Iedzīvotājiem, kuriem nevar veikt vakcināciju pret Covid-19, tiks izsniegts konsilija lēmums

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 2021. gada 11. oktobra iedzīvotājus, kuriem medicīnisku iemeslu dēļ nevar veikt vakcināciju pret Covid-19 infekciju, ģimenes ārsti var nosūtīt uz ārstu konsiliju atbilstoša lēmuma saņemšanai. Konsilija lēmums tiks izsniegts, ja pacientam ir anafilakse uz kādu no vakcīnas sastāvā esošām vielām vai anafilakse pēc 1. vakcīnas devas saņemšanas, informē Nacionālais veselības dienests (NVD). 

Saņemot konsilija lēmumu, iedzīvotājs varēs to uzrādīt laboratorijā, lai veiktu valsts apmaksātu laboratorisko testēšanu Covid-19 noteikšanai. Pēc testa veikšanas tīmekļvietnē www.covid19sertifikats.lv būs pieejams digitālais sertifikāts par laboratoriskā testa rezultātu. Vienlaikus NVD atgādina, ka citos gadījumos iedzīvotājiem, kuriem nav Covid-19 simptomu vai aizdomu par saslimšanu, laboratoriskā testēšana ir maksas pakalpojums. 

Konsiliji jeb attiecīgās jomas ārstu grupas izvērtējumi tiks organizēti trijās universitāšu slimnīcās – Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā, Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā un Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (bērniem). Iedzīvotāja pieteikšanu uz Covid-19 vakcinācijas konsiliju nodrošina ģimenes ārsts, sazinoties ar izvēlēto ārstniecības iestādi. 

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI