DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. septembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Sākusies pieteikšanās aktiermeistarības un režijas mākslas teorijas kursiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada rudenī Latvijas Kultūras akadēmija (LKA) aicina skatuves mākslas kolektīvu vadītājus un dalībniekus, kā arī skolēnu interešu izglītības jomā strādājošos uz kursiem “Ceļvedis darbības teātrī” (vadītāja Anna Eižvertiņa) un “Aktiermeistarība: etīdes un vingrinājumi” (vadītāja Anita Sproģe). Kursi tiek organizēts profesionālās pilnveides izglītības programmas “Režija un aktiermeistarība skatuves mākslas kolektīvu vadītājiem” ietvaros.

Profesores Annas Eižvertiņas kurss norisināsies Zoom platformā 2021. gada 15., 16., 22., 23. oktobrī un ir balstīts jaunizdotās grāmatas “Ceļvedis darbības teātrī: profesionālās aktieru un režijas mākslas teorija” (Neputns, 2021) satura kopumā. A.Eižvertiņa iepazīstinās ar profesionāļu likumiem, jēdzieniem, valodu, kas ir apkopoti grāmatā,  tie ir likumi, kurus režisore un pedagoģe pati ir lietojusi savā aktiera meistarības pedagoga un režijas praksē, iestudējot izrādes ne tikai ar studentiem, bet pētot arī dažādu tautību izcilu režisoru izrādes 20. un 21. gadsimtā un viņu atstāto teorētisko mantojumu. Kursa dalības maksa – 90 EUR.

Savukārt režisores, aktiermeistarības un grima mākslas pasniedzējas Anitas Sproģes vadīties kursi “Aktiermeistarība: etīdes un vingrinājumi” norisināsies 2021. gada 29., 30 oktobrī un 5., 6. novembrī klātienē, LKA E.Smiļģa Teātra muzejā (Eduarda Smiļģa iela 37). Kursa mērķis ir paplašināt zināšanas un padziļināt izpratni par aktiera mākslas teorētiskajiem un praktiskajiem pamatprincipiem, attīstīt prasmes un iemaņas šo principu piemērošanai darbā ar skatuves mākslas kolektīviem. Kursa ietvaros tiks apskatītas tādas tēmas kā etīžu izveides princips (gribas darbība, izvēle, konflikts, pārpratums, apstākļu sakritība u.c.), kā arī principu nozīmīgums darbā ar aktieri un izrādes tapšanas laikā. Kursa apguves laikā dalībnieki pievērsīsies arī dialoga fragmenta analīzei un darbam ar aktieri. Kursa dalības maksa – 115 EUR.

Dalība kursā “Aktiermeistarība: etīdes un vingrinājumi” ar sadarbspējīgu sertifikātu par vakcināciju vai Covid-19 pārslimošanu.

Kursu dalībnieki saņems Latvijas Kultūras akadēmijas sertifikātu par profesionālās pilnveides kursa apguvi. Dalībnieku skaits kursā ierobežots. Kursa norise tiks nodrošināta, ja grupā būs vismaz 10 dalībnieki!

Dalībai kursos iespējams pieteikties līdz 2021. gada 8. oktobrim, elektroniski aizpildot pieteikšanās formu:

Pieteikties kursam “Ceļvedis darbības teātrī”: https://forms.gle/QrcBnevAnY7HQhMy5.

Pieteikties kursam “Aktiermeistarība: etīdes un vingrinājumi”: https://forms.gle/w4f5Ggkwy9xKChqT9.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI