DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. augustā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Daugavas labā krasta siltumtīklu hidrauliskā pārbaude pabeigta

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

AS “RĪGAS SILTUMS” ceturtdien, 5.augustā, pabeigusi Daugavas labā krasta siltumtīklu hidraulisko pārbaudi un novērsusi jau atsevišķus bojājumus. Apsaimniekotājiem dota atļauja pieslēgt siltummezglus, tādējādi karstais ūdens lielākajai daļai rīdzinieku ir jau pieejams!

Pašlaik konstatēti 19 bojājumi siltumtīklos, kuru remontdarbi uzsākti nekavējoties! Defektu konstatēšana vēl turpināsies visu diennakti, tā kā uzņēmuma darbinieku brigādes uzsākušas siltumtīklu apgaitas. Kopā jāapseko 550 km siltumtīklu. Bojājumu atklāšanā un novēršanā 24 stundu darba režīmā iesaistīti vairāk nekā 370 AS “RĪGAS SILTUMS” darbinieku.

Ēku saraksts, kurās dēļ bojājumiem siltumtīklos nebūs pieejams karstais ūdens, tiks regulāri atjaunots mājaslapā www.rs.lv sadaļā Jaunumi. Ja mājas adrese nav iekļauta sarakstā, bet tomēr nav karstais ūdens, lūdzam vērsties pie ēkas apsaimniekotāja, kura kompetencē ir pieslēgt ēku atpakaļ pie siltumtīkliem un atjaunot karstā ūdens padevi!

Pārbaudes tiek veiktas, lai savlaicīgi atklātu bojājumus siltumtīklos un būtiski samazinātu risku iedzīvotājiem ziemā palikt bez karstā ūdens un apkures. Ja hidraulisko pārbaužu laikā atklātie plīsumi, kas šobrīd tiek novērsti, notiktu ziemā, piemēram, pie -250C, situācija varētu izvērsties daudzkārt dramatiskāka – iespējama pat ēkas apkures sistēmu aizsalšana un to neatgriezeniska bojāšana.

Siltumtīklu hidrauliskās pārbaudes parasti tiek veiktas vasaras mēnešos, kad nestrādā izglītības iestādes, un iedzīvotājiem tās sagādā pēc iespējas mazāk neērtību.

AS “RĪGAS SILTUMS” atvainojas par sagādātajām neērtībām un pateicas iedzīvotājiem par sapratni!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI