DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Ar jauno mūziķu parādi nosvinēta Pieci.lv dzimšanas diena

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ar septiņu jauno Latvijas mūziķu un grupu koncertiem aizvadīts Latvijas Radio 5 – Pieci.lv astotās dzimšanas dienas tiešraides festivāls dārzu svētku gaisotnē. Līdztekus ētera klausītājiem un festivāla sekotājiem digitālajā vidē, Dārza svētkus klātienē visas dienas garumā apmeklēja ap diviem tūkstošiem Pieci.lv un jauno latviešu mūziķu fanu.

„Kopā ar Pieci.lv ir uzaugusi jauna mūziķu paaudze, kas aizvien nopietnāk sāk veidot konkurenci jau labi zināmiem māksliniekiem. Vakar notikušie dārza svētki ir uzskatāms piemērs, ka neatlaidīga Latvijas labākās jaunās mūzikas popularizēšana radio ēterā ir ne tikai sabiedriski svarīgs uzdevums, bet interesē arī plašu klausītāju auditoriju,” pēc aizvadītā pasākuma saka DJ Toms Grēviņš.

Pasākumu jaudīgi un enerģiski atklāja mūziķu apvienība „Citi zēni”, izpildot kompozīcijas no gaidāmā debijas albuma „Suņi iziet ielās”. Elizabete Gaile klausītājus priecēja ar trim oriģināldziesmām, tostarp savu jaunāko singlu „Rozā debesis”. Arī Aivo Oskis izpildīja jaunāko singlu „Pašam nemanot” no sava debijas albuma. Savukārt AnnaKrista, līdztekus jau zināmajām dziesmām, auditoriju iepazīstināja ar nesen klajā laisto dziesmu „Pusnakts stundā”.

Pasākuma vakara cēlienā uz skatuves kāpa reperis un Pieci.lv raidījuma „REPortāža” veidotājs rolands če ar „Marko Polo”, „Atkal jau” un „Krievu rulete”. KATŌ atzina, ka koncerti ir spēlēti, bet Pieci.lv dzimšanas dienas dārza svētki ir dziedātājas pirmais mini festivāls mūžā. Sarunā ar KATŌ Toms Grēviņš neslēpa: „Visi mūziķi, kuri šodien uzstājas mūsu dārza svētkos, ir mūziķi, kurus mēs ikdienā daudz un dikti spēlējam. Bet KATŌ ir vienīgā māksliniece no šīs dienas programmas, kurai pilnīgi visi singli ar diezgan lielu jaudu ir skanējuši Pieci.lv viļņos”.

Dārza svētkus noslēdza poproka un alternatīvā virziena jauno mūziķu apvienība „Sudden Ligts” ar gandrīz stundu garu koncertprogrammu, pulcējot vislielāko klātienes apmeklētāju skaitu.

Pieci.lv dzimšanas dienas pasākuma viesi un mūziķi, atbilstoši dārza svētku tematikai par urbāno vides labiekārtošanu un zaļu pilsētu, visas dienas garumā stādīja mobilās augu dobes, kas tiks izvietotas pilsētvidē.

Jau ziņots, ka svinot Latvijas Radio 5 - Pieci.lv astoto jubileju, piektdien, 23. jūlijā, notika dārza svētki, kuru laikā no kultūras un izklaides centa “Hanzas Perons” vasaras perona noritēja tiešraide ar mūziķu rolanda če, Aivo Oskas, Elizabetes Gailes, Katō, AnnaKrista, „Citi Zēni” un „Sudden Lights” uzstāšanos. Dienas garumā bija dzirdamas arī aktuālas sarunas par dārzu un augu nozīmi pilsētvidē. Dārza svētkus bez ieejas maksas varēja apmeklēt arī klātienē, uzrādot derīgu digitālo Covid-19 vakcinācijas vai izslimošanas sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu. Koncertu video pieejami Latvijas Radio 5 - Pieci.lv sociālajos tīklos un sabiedrisko mediju portālā lsm.lv.

Latvijas Radio 5 - Pieci.lv ir saturiski plašākā un daudzveidīgākā jauniešu multimediālā platforma Latvijā. Tās programmā ir mūzikas, tehnoloģiju, sporta, dzīvesstila, datorspēļu, veselības, mākslas u.c. aktualitātes auditorijai vecumā no 16 līdz 34 gadiem. Regulāri tiek veidoti astoņi podkāsti (Radio rings, Pieci skatās, Rītdiena īsumā, Pieci rīti, Piecas garšas, Kā ir būt, Cita domnīca, Profesiju skatlogs), kā arī īpašs video saturs dažādās platformās (Pieci.lv vlogs, Piecas kartes, Atkod valsti, Kā ir būt, TALKA u.c.). Ik gadu viens no lielākajiem notikumiem ir labdarības maratons „Dod pieci!”, ko radiostacija rīko kopā ar pārējiem sabiedriskajiem medijiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI