DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība
1
1

Pozitīva Covid-19 testa vai testēšanās atteikšanās gadījumā ieceļotājiem jāievēro obligāta pašizolācija

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai novērstu Covid-19 vīrusa un tā jaunā Delta paveida izplatību Latvijā, cilvēki, kuri valstī ieceļo šķērsojot ārējo sauszemes robežu un kuriem Covid-19 testa rezultāts būs pozitīvs vai to būs atteikušies veikt, tiks nogādāti obligātās pašizolācijas ievērošanas vietā - dzīvesvietā vai uzturēšanās vietā, vai Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras administrētajā tūristu mītnē, paredz šodien, 14. valdībā apstiprinātie grozījumi.

Jau vēstīts, ka sākot ar 12.jūliju četros sauszemes robežšķērsošanas punktos - “Grebņeva”, “Terehova”, “Pāternieki” un “Silene” cilvēkiem, kuri ierodas Latvijā un nevar uzrādīt sadarbspējīgu vakcinācijas, testēšanas vai pārslimošanas sertifikātu vai līdz 2021. gada 1. septembrim – citu ES un EEZ valstī, Šveices Konfederācijā vai Apvienotajā Karalistē izsniegtu derīgu Covid-19 vakcinācijas, pārslimošanas vai veikta Covid-19 testa apliecinājumu, jāveic Covid-19 tests. Tests jāveic par saviem līdzekļiem.

Noteikumi paredz, ka gadījumos, ja Covid-19 tests ir pozitīvs vai saņemts atteikums veikt testu, cilvēki tiks nogādāti obligātās pašizolācijas ievērošanai dzīvesvietā vai uzturēšanās vietā, vai kādā no Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras administrētajām tūristu mītnēm. Nogādāšanas nodrošināšanai, ko īstenos Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, valdība piešķīra arī vairāk nekā 200 tūkstošus eiro finansējumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Tāpat noteikumi paredz, ka pozitīva Covid-19 testa gadījumā, izdevumus par apstiprinošo testēšanu segs valsts, savukārt obligātās pašizolācijas ievērošanu uzraudzīs Veselības inspekcija un Valsts policija.

Pašizolācija jāievēro 10 dienas. Pašizolācijas laiku var saīsināt, ja 7. dienā veic atkārtotu testu un tas ir negatīvs.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI