DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

AS „RĪGAS SILTUMS” veiks hidraulisko pārbaudi siltumcentrāļu „Imanta” un „Zasulauks” siltumtīklos, pārtrauks karstā ūdens padevi

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai sagatavotos drošai nākamajai apkures sezonai un savlaicīgi atklātu iespējamās bojājumu vietas siltumtīklos, AS „RĪGAS SILTUMS” ceturtdien, 10.jūnijā, veiks hidraulisko pārbaudi siltumcentrāļu „Imanta” un „Zasulauks” siltumtīklos, tādējādi iedzīvotājiem Imantas, Zolitūdes, Iļģuciema, Grīvas, Dzirciema, Dzegužkalna, Āgenskalna, Zasulauka dzīvojamos rajonos, Šampētera, Kalnciema, Daugavgrīvas, Trijādības ielu, Aleksandra Grīna bulvāra un Raņķa dambja rajonā nebūs pieejams karstais ūdens.

Lai siltumtīklos radušos bojājumu gadījumā apkārtējā vidē neizplūstu karsts siltumnesējs (tehniskais ūdens, kas cirkulē tikai siltumtīklos), pirms hidrauliskās pārbaudes to atdzesē līdz + 45 grādiem, tāpēc daļai namu karstā ūdens temperatūra pakāpeniski pazemināsies jau vakarā no trešdienas uz ceturtdienu.

Pēc hidrauliskās pārbaudes karstā ūdens padeve tiks atjaunota jau ceturtdienas vakarā, bet, ja atsevišķu siltumtīklu posmos tiks atklāti bojājumi, iespējami karstā ūdens piegādes pārtraukumi līdz bojājumu novēršanai.

Par plānoto siltumenerģijas padeves pārtraukšanu savlaicīgi ir informēti  namu īpašnieki un apsaimniekotāji, kuru pienākums ir informēt arī dzīvokļu īpašniekus.

Pārbaudes laikā siltumtīkli ir paaugstinātas bīstamības objekti - siltumnesēja spiediens tajos ir paaugstināts līdz 16 atmosfērām.

AS „RĪGAS SILTUMS” lūdz iedzīvotājus nekavējoties ziņot par hidrauliskās pārbaudes laikā novērotajām ūdens noplūdēm siltumtīklos pa bezmaksas diennakts Klientu palīdzības dienesta tālruni 80 0000 90.

Rīgā kopumā ir vairāk nekā 825 km siltumtīklu, no kuriem ap 700 km ir AS “RĪGAS SILTUMS” īpašumā. Šobrīd 65% AS “RĪGAS SILTUMS” siltumtīklu ir nomainīti, aprīkoti ar siltumnesēja noplūžu konstatējošu signalizāciju un atrodas labā tehniskā stāvoklī.

Rīgā aizvien pieaug rajonu skaits, kuros hidrauliskās pārbaudes vairs netiek veiktas katru gadu, bet reizi četros gados vai pēc nepieciešamības, piemēram, pēc siltumtīklu pārbūves darbiem. Šobrīd tās ir, piemēram, Bolderājas un Daugavgrīvas rajonu centralizētās siltumapgādes zonas, taču šādu vietu paliek vairāk, aizvien pārbūvējot savu laiku nokalpojušos siltumtīklus.

Vasaras laikā plānotas hidrauliskās pārbaudes arī citās centralizētās siltumapgādes zonās, par iespējamiem karstā ūdens pārtraukumiem uzņēmums ziņo atsevišķi.

AS „RĪGAS SILTUMS” atvainojas par sagādātajām neērtībām un aicina ar sapratni uztvert esošo situāciju!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI