DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. martā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Latvijā izsniegtās autovadītāja apliecības Apvienotajā Karalistē varēs izmantot līdz to derīguma termiņa beigām

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saskaņā ar starpvalstu vienošanos Latvijā izdotas transportlīdzekļa vadītāja apliecības varēs izmantot Apvienotajā Karalistē (AK) līdz to derīguma termiņa beigām. Grozījumi Ceļu satiksmes likumā nosaka, ka arī AK izdotās transportlīdzekļa vadītāja apliecības ir izmantojamas Latvijā līdz to derīguma termiņa beigām.

Transportlīdzekļu vadītāja apliecības, kas izdota AK, izmantošana Latvijā

Transportlīdzekļu vadītāja apliecība, kas izdota AK, ir izmantojama Latvijā līdz tās derīguma termiņa beigām un ir apmaināma pret Latvijas vadītāja apliecību bez eksāmena kārtošanas. Vienlaikus ir jāatceras, ka AK izdotu transportlīdzekļu vadītāja apliecību varēs apmainīt pret Latvijas vadītāja apliecību, tikai tad, ja persona pastāvīgi dzīvo Latvijā, kā to nosaka Ceļu satiksmes likuma 22. panta 1.daļas 1.punkts.

Latvijā spēkā esošais normatīvais regulējums nosaka, ka transportlīdzekļu vadītājiem, kuri ierodas Latvijā no ārvalstīm un uzturas Latvijā ilgāk par vienu gadu, noteiktā kārtībā ir jāapmaina transportlīdzekļa vadītāja apliecība.

Transportlīdzekļu vadītāja apliecības, kas izdota Latvijā, izmantošana AK

Transportlīdzekļu vadītāja apliecība, kas izdota Latvijā, ir izmantojama AK līdz tās derīguma termiņa beigām, bet ne ilgāk kā līdz 70 gadu sasniegšanai. Personām, kas plāno AK uzturēties ilgāk par gadu, Latvijā izdotā vadītāja apliecība ir jāapmaina pret AK vadītāja apliecību bez eksāmena kārtošanas.

Minētie nosacījumi attiecas uz visām transportlīdzekļu vadītāja apliecībām, ieskaitot vieglo automobiļu, motociklu, autobusu un kravas automobiļu vadītāja apliecības.

Tādējādi Latvijā izsniegtās autovadītāja apliecības arī turpmāk Apvienotajā Karalistē varēs izmantot, gan īslaicīgi ieceļojot, gan uzturoties pastāvīgi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI