DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. janvārī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts valoda
1
1

Noslēgusies akcija “Gada vārds, nevārds un spārnotais teiciens”

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Noslēgusies Rīgas Latviešu biedrības Latviešu valodas attīstības kopas un Latvijas Rakstnieku savienības ikgadējā, jau astoņpadsmitā akcija “Gada vārds, nevārds un spārnotais teiciens”.

Sabiedrības aptaujā apkopoti spilgtākie priekšlikumi 2020. gada vārda, nevārda un spārnotā teiciena kategorijās. Sīkāk par akcijas mērķiem un nolikumu skatīt http://lvak.wordpress.com/gada-vards-nevards-teiciens/!

Šogad rīkotāju deleģētajā žūrijā strādāja literatūrfilosofe un tulkotāja Ieva Kolmane (Latvijas Rakstnieku savienība), filoloģe un “Latvijas Avīzes” kultūras žurnāliste Linda Kusiņa-Šulce, literārais redaktors, tulkotājs un terminologs Aldis Lauzis, tulkotājs un RLB Latviešu valodas attīstības kopas vadītājs Uģis Nastevičs, sociolingviste, Latvijas Okupācijas muzeja vadošā pētniece Vineta Poriņa, komunikācijas praktiķis Pēteris Pūrītis, literatūrzinātniece, Rīgas Franču liceja latviešu valodas un literatūras skolotāja Lita Silova, valodnieks, LU profesors un LZA akadēmiķis Andrejs Veisbergs, un laikraksta "Diena" žurnālists un publicists Egīls Zirnis.

2020. gada vārdu, nevārdu un spārnoto teiciens tiks izziņots pirmdien, 2021. gada 25. janvārī 11.00. Norises vieta atkarīga no valdības apstiprinātajiem noteikumiem par sarīkojumiem un pulcēšanos.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI