DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. decembrī, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība
1
1

Valsts segs privātpersonām pašizolācijas izdevumus Latvijas viesnīcās

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Kā liecina Veselības ministrijas dati, lielākā daļa jeb 38% saslimst ar Covid-19, inficējoties no ģimenes locekļiem. Tādēļ, ar mērķi ierobežot Covid-19 vīrusa izplatību un samazināt inficēšanās risku mājsaimniecībās, vienlaikus nodrošinot plašam cilvēku lokam iespējas mājas karantīnai un izolācijai, kas nerada risku citiem, Ministru kabinets šā gada 22. decembra sēdē apstiprināja Ekonomikas ministrijas un Veselības ministrijas piedāvāto atbalsta mehānismu izmitināšanas pakalpojumiem.

Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs: “Vīrusa attīstības ķēdi varam pārtraukt tikai ar katra personīgu atbildīgu rīcību un stingri ievērojot epidemioloģiskās drošības pasākumus. Tikpat svarīgi ir ievērot karantīnas un pašizolācijas nosacījumus gadījumos, ja cilvēkiem ir noteikts kontaktpersonas statuss, vai Covid-19 tiek pārslimots vieglā formā, un ārsti iesaka ārstēšanos turpināt mājas apstākļos. Apzinoties, ka ne visiem iedzīvotājiem ir iespējams nodrošināt pašizolāciju savās dzīvesvietās, valsts piedāvās iespēju to darīt Latvijas viesnīcās, sedzot pašizolācijas laika uzturēšanās izdevumus.”

Papildus, ņemot vērā straujo jaunā vīrusa paveida izplatību, valsts apmaksāta pašizolācijas iespēja tiks piedāvāta arī mūsu tautiešiem, kas atgriezīsies Latvijā repatriācijas kārtībā, tai skaitā no Apvienotās Karalistes,” piebilst ekonomikas ministrs.

Covid-19 slimnieku kontaktpersonām, Covid-19 pacientiem ar viegliem slimības simptomiem, kā arī Covid-19 pacientiem pēc ārstēšanās stacionārā, kam vēl saglabājas simptomi, valsts segs 80% no kopējās izmitināšanas pakalpojuma summas, bet ne vairāk kā 35 EUR, savukārt personai būs jāsedz līdzmaksājums 20% apmērā.

Savukārt personām, kuras atgriezušās Latvijā no ārvalstīm valsts noteiktajā repatriācijas kārtībā, valsts segs 100% no kopējās izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojuma summas, bet ne vairāk kā 45 EUR diennaktī.

Kompensējamā izmitināšanas perioda garums ir 14 dienas. Atsevišķos gadījumos uzturēšanās periodu būs iespējams pagarināt vienu reizi par to pašu periodu.

Atbalsts tiks sniegts vaučeru jeb kuponu veidā fiziskām personām – iedzīvotājiem. Atbalsta saņēmējs varēs izvēlēties sev piemērotāko vai savai dzīvesvietai tuvāko tūristu mītni no Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) mājaslapā pieejamā mītņu saraksta.

Atbalsta programmu īstenos Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sadarbībā ar Slimību kontroles un profilakses centru, Veselības inspekciju un Ārlietu ministriju.

Jau šobrīd vairākas tūristu mītnes Rīgā un reģionos ir  paudušas gatavību nodrošinot izmitināšanu personām, kurām nepieciešama pašizolācija. Izmitināšanas pakalpojumu sniegšanai varēs pieteikties jebkura tipa tūristu mītne visā Latvijas teritorijā, kas spēs izpildīt un nodrošināt specifiskos epidemioloģiskās drošības pasākumussaņemot Veselības inspekcijas apliecinājumuApkopotais atbilstošo mītņu saraksts būs pieejams LIAA mājaslapā, kura tika noteikta kā atbalsta koordinators.

Tūristu mītne, kas sniegs pašizolācijas pakalpojumu, saņems finansējumu pēc pakalpojuma sniegšanas.

Plānots, ka atbalsts būs pieejams līdz 2021.gada martam. Atbalsta finansēšanai paredzēts novirzīt valsts budžeta finansējumu līdz 2 173 500 EUR apmērā.

Vēršam uzmanību, ka tūrisma mītnei, pirms pieteikšanās izmitināšanas pakalpojuma sniegšanai LIAA, jāpiesakās Veselības inspekcijā, lai iegūtu apliecinājumu par atbilstību noteiktajām epidemioloģiskās drošības prasībām. Pieteikšanās anketa pieejama šeit.

 

 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI