DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. decembrī, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Par VARAM ministru apstiprināts Artūrs Toms Plešs

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien Saeima par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru apstiprināja partiju apvienības “Attīstībai/Par!” frakcijas priekšsēdētāja vietnieku, 13. Saeimas deputātu Artūru Tomu Plešu, kurš līdz šim bijis Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) parlamentārais sekretārs.

Ministrs Plešs: “Jaudīgas, modernas un cilvēkiem atvērtas pašvaldības ir viens no administratīvi teritoriālās reformas mērķiem, un tas ir arī mans redzējums par līdzsvarotāku valsts attīstību. Nākotne pieder videi draudzīgai un vienlaikus arī digitālai sabiedrībai, uz kuru virzās gan Eiropa, gan Latvija. Klimata pārmaiņu radīto seku apzināšanai un ierobežošanai ir jābūt vienam no mūsu galvenajiem virzītājspēkiem. Šī ir mūsu iespēja transformēt ekonomiku tā, lai tā sniedz devumu ikvienam iedzīvotājam un kalpo par dzinējspēku tautsaimniecībai, radot jaunas nozares un darba vietas. Esmu dzimis neatkarīgā Latvijā, vēlos politikā ienest jaunas vēsmas un enerģiju.”

Pleša prioritātes ministra darbā būs administratīvi teritoriālās reformas ieviešana, kas ļaus nodrošināt līdzvērtīgus un kvalitatīvākus pakalpojumumus iedzīvotājiem neatkarīgi no viņu dzīvesvietas, tostarp izglītību un sociālos pakalpojumus. Pašvaldību reforma ietver arī solījumu sniegt mērķtiecīgu atbalstu pašvaldībām, lai Latvija var lepoties ar spēcīgiem un moderniem reģioniem, laikmetīgu pārvaldību un plašāku sabiedrības iesaisti—to nodrošinās pašvaldību pārvaldības reforma jeb jaunais Pašvaldību likums. Tāpat ministrs kā savas prioritātes izvirzījis Latvijas virzību uz klimatneitralitāti un Eiropas zaļo kursu, tostarp depozīta sistēmas ieviešanu, kā arī darbu pie valsts digitālās transformācijas.

Tāpat ministrs uzsver, ka īpaša uzmanība tiks pievērsta vides aizsardzības jautājumiem. 2021. gada vasarā noslēgsies unikāla mēroga projekts “Dabas skaitīšana”, kas ļaus iegūt ievērojamu informācijas apjomu par Latvijā sastopamajām dabas vērtībām. Iegūtie dati palīdzēs daudz efektīvāk sabalansēt dabas aizsardzības un tautsaimniecības attīstību, vienlaikus nodrošinot bioloģiskās daudzveidības saglabāšanu.

Saeimā Plešs vadīja Administratīvi teritoriālās reformas komisiju, kas parlamentā skatīja un virzīja vēsturisko lēmumu par administratīvi teritoriālo reformu. Savukārt Artūra Toma Pleša vadītā Vides un klimata politikas apakškomisija  Saeimā skatīja iniciatīvas, kas ierobežo klimata pārmaiņas un iestājas par tīrāku vidi.

Artūram Tomam Plešam ir pieredze pašvaldību darbā. No 2017. gada jūnija līdz 2018. gada oktobrim viņš pildīja Bauskas novada domes deputāta pienākumus.

Bakalaura grādu Plešs ieguvis Rīgas Tehniskajā universitātē transportbūvē, maģistra grādu - pilsētu un reģionu inženierekonomikā. Jauniešu apmaiņas programmā viņš studējis arī Dānijas Tehniskajā universitātē.

Artūrs Toms Plešs dzimis 1992. gada 4. janvārī Bauskā.  Viņš  kļuvis par gados jaunāko valdības ministru un ir viens no jaunākajiem ministriem Latvijas vēsturē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI