DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. decembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents un KNAB priekšnieks: jaunais partiju finansēšanas modelis veicina demokrātisku partiju kultūru

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

30. novembrī Valsts prezidents Egils Levits Rīgas pilī tikās ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieku Jēkabu Straumi, lai pārrunātu politisko partiju finansēšanas modeļa darbību. Tika apspriesti principiāli jautājumi, kas saistīti ar līdzšinējiem ziedojumiem partijām, pārkāpjot likuma noteikumus.

Valsts prezidents pauda atzinību KNAB darbam un uzsvēra, ka šāda likuma apiešana nav pieļaujama, tā ir administratīvi vai krimināli sodāma saskaņā ar likumu. Vienlaikus Valsts prezidents atzinīgi vērtēja KNAB darbu jaunā finansēšanas modeļa skaidrošanā gan sabiedrībai, gan partijām.

Gan Valsts prezidents, gan KNAB priekšnieks atzina, ka jaunais finansējuma modelis ir uzlabojis partiju darbības kultūru, ievērojami samazinot to līdzšinējo atkarību no bagātiem ziedojumiem, kas tādā veidā ieguva slēptu, sabiedrībai neredzamu ietekmi uz politiku. Jaunais modelis, kas atbilst demokrātiskas valsts iekārtas prasībām un pielīdzina Latvijas sistēmu citu Eiropas valstu modelim, vienlaikus ar KNAB aktīvo darbību, atklājot nelikumības, ievirza partiju darbību demokrātijai atbilstošā gultnē.

Tika pārrunāti arī jautājumi, kā uzlabot jaunā modeļa darbību praksē un veicināt KNAB un citu tiesībsargājošo orgānu darbības efektivitāti, it sevišķi likuma piemērošanas jomā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI